Goljufija z odrezano roko: Abramov ne priznava krivde

Trije vpleteni v razvpit primer domnevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko krivde ne priznavajo. Sebastien Abramov in Tinka Huskić Colarič sta se namreč na predobravnavnem naroku izrekla za nedolžna, za Gorazda Colariča pa je sodišče zaradi odsotnosti in ugovora na obtožnico štelo, da krivde ne priznava. Julija Adlešič se o krivdi še ni izrekla.

 Foto: STA
Foto: STA

LJUBLJANA > Sodnica Vesna Podjed je za danes predvideni preobravnavni narok razdelila v štiri dele, tako se obtoženi o svoji krivdi izrekajo ločeno z eno- ali dvournim zamikom.

Oče ni prišel na sodišče

Dopoldne bi moral pred sodišče najprej stopiti oče Sebastiena Abramova Gorazd Colarič, ki ga obtožnica bremeni lažnega prikazovanja škodnega dogodka, da bi drugim pridobil premoženjsko korist, a ga na sodišče ni bilo. Zaradi tega dejstva in pa dejstva, da je na obtožnico vložil ugovor, je sodišče danes štelo, da krivde ne priznava.

Colaričev odvetnik je sicer na sodišče podal predlog za izločitev nekaterih dokazov, med drugim zapisnika o njegovem zaslišanju v preiskavi in zapisnika z zaslišanja njegove zunajzakonske partnerke (z nekdanjo ženo Tinko Huskić Colarič sta se namreč vmes ločila), ker da nista bila na ustrezen način poučena o svojih pravicah, Colarič pa da tudi ni bil sposoben razumeti obtožb.

Obramba trdi, da Colarič slabo sliši in da je duševno zaostal

Obramba namreč trdi, da Colarič slabo sliši in da je duševno zaostal. Sodišču zato predlaga postavitev dveh sodnih izvedencev, ki naj podata mnenje o njegovem sluhu in o tem, ali je bil v času domnevnih kaznivih dejanj prišteven. Podan je bil tudi predlog za vrnitev krožne žage, s katero naj bi Adlešičevi odrezali roko, ker da jo Colarič potrebuje pri svojem delu.

Tožilstvo omenjenim predlogom, o katerih mora sodišče še odločiti, nasprotuje. Tožilec Sedin Kičin je povedal, da je bil sam navzoč na zaslišanjih in da sta bila tako Colarič kot njegova partnerka pravilno poučena o pravicah. Colarič je po besedah tožilca tudi vsebinsko pravilno odgovarjal na vprašanja, kar da dokazuje, da jih je slišal in tudi razumel. Kot dokaz podaja tudi posnetek krajšega intervjuja z njim za eno od komercialnih televizij.

Je pa na sodišče danes prišla Abramova mama Tinka Huskić Colarič, ki jo obtožnica bremeni sodelovanja pri goljufiji. Krivde ni priznala, ker da očitanih kaznivih dejanj ni storila.

Abramov ni priznal krivde

Za njo je na sodišče prišel Abramov, ki krivde prav tako ni priznal. Njegova obramba je tudi predlagala izločitev nekaterih dokazov, med drugim zapisnikov zaslišanj očeta in mame Adlešičeve iz preiskave, ker naj ju ne bi opozorili, da nista dolžna pričati proti hčerinemu partnerju Abramovu. Tožilstvu predlogu, o katerem mora sodišče še odločiti, nasprotuje.

Julija Adlešič, ki jo obtožnica prav tako bremeni goljufije, se danes o krivdi še ni mogla izreči, saj je bil narok tik pred tem prekinjen. Njen odvetnik Boris Grobelnik je namreč opozoril, da v sodnem spisu ni pooblastila, da lahko zadevo na sodišču vodi Kičin, ki je okrajni tožilec. Slednji lahko namreč zadeve pred okrožnim sodiščem vodijo le, če imajo za to posebno pooblastilo nadrejenih, tega pooblastila v spisu ni, je opozoril. Sodnica je zato narok prekinila. Nadaljevali naj bi ga v ponedeljek, do takrat pa mora tožilstvo predložiti vse potrebne dokumente.

Tožilec Kičin je v zvezi s tem po naroku novinarjem povedal, da je bilo pooblastilo izdano in deponirano na sodišču, zdaj pa ga bodo predložili še sami sodnici.

Marca letos je namreč odjeknila zgodba, da naj bi si Adlešičeva januarja odrezala levo roko. Po mnenju tožilstva je to naredila, da bi od zavarovalnic prejela visoko odškodnino, pri tem pa naj bi ji pomagali ostali obtoženi.

Adlešičevo naj bi namreč življenjsko in nezgodno zavarovali pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.


Najbolj brano