Z avtom zrušil znak

Kot da mu ne bi bil všeč prometni znak, je 33-letni hrvaški voznik v sredo popoldne pred Gradiščem zapeljal s ceste, trčil v brežino, zbil znak in se ustavil na cesti. V nesreči se je poškodovala njegova 17-letna sopotnica.

Pri Gradišču je v sredo popoldne trpela le pločevina. Foto: PGD Materija
Pri Gradišču je v sredo popoldne trpela le pločevina. Foto: PGD Materija

GRADIŠČE > Nesreča se je zgodila v sredo nekaj pred 18. uro, ko je 33-letni hrvaški državljan vozil od Kozine proti Starodu in pred vasjo Gradišče zapeljal desno s ceste. Z desnim delom avta je zadel v brežino, nato pa zrušil še prometni znak in se ustavil nekaj metrov naprej na cesti. Med trkom je prebil desno gumo, razbil kolo in podrsal desno stran avta, sprožili pa sta se tudi zračni blazini.

Na pomoč so prihiteli gasilci iz Materije, ki so zavarovali kraj in do prihoda reševalcev pomagali poškodovani sopotnici, reševalci pa so jo nato odpeljali v izolsko bolnišnico. Po prvih podatkih se je v nesreči le laže poškodovala.

Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj nesreče ter nudili pomoč delavcem CPK Koper pri odstranjevanju skale in reševalcem NMP Sežana, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v izolsko bolnišnico. Ko so odpeljali avto, so gasilci skupaj z cestnimi delavci še očistili cesto. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog.


Najbolj brano