Postojnčani blizu vrha

Pred dnevi je karate sekcija Športnega društva Gorica priredila tretjo tekmo slovenskega pokala za mlajše kategorije. V konkurenci 46 klubov se je med primorskimi najvišje, na deveto mesto, uvrstil postojnski Mawashi.

V Novi Gorici  se je zvrstilo kar 396 nastopov karateistov. Foto: Igor Mušič
V Novi Gorici se je zvrstilo kar 396 nastopov karateistov. Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Na tretji tekmi slovenskega pokala mlajših kategorij, ki poteka pod okriljem Karate zveze Slovenije, se je pred polno tribuno dvorane v novogoriškem športnem parku zvrstilo kar 396 nastopov borcev iz 46 klubov. Organizacijsko zahtevno prireditev, ki so jo izpeljali številni prostovoljci, sta podprla tudi Mestna občina Nova Gorica in Zavarovalnica Triglav.

Največ odličij je zbral klub Seki iz Svetega Jerneja (19). Druga je bila ekipa Kranja (17), tretje mesto pa so osvojili Velenjčani (11). Med Primorci so bili najuspešnejši tekmovalci obeh klubov iz Postojne, kjer je o mestnem prestižu odločilo število zlatih odličij. Mawashi je zbral tri in zasedel deveto mesto, Shotokan pa je bil z dvema enajsti (oba sta skupno osvojila deset odličij). Gostitelji, ŠD Gorica, so na primorski lestvici z osmimi odličji zasedli tretje mesto, absolutno pa so bili 12.

10

odličij sta skupaj osvojila oba postojnska kluba

V najzahtevnejši mladinski kategoriji so v borbah skupine do 53 kilogramov blestela dekleta postojnskega Mawashija, saj je zmagala Nuša Habjan pred Laro Djaković. V skupini do 59 kilogramov je tretje mesto zasedla še ena Postojnčanka (Mawashi) Sara Lišinović. Zmagala je Laura Potisk (Rogaška Slatina).

Tudi v moški konkurenci so bili Postojnčani izvrstni. V skupini do 76 kilogramov je bron osvojil Blaž Gril (KK Postojna). Vse tekmece je premagal Trboveljčan Gal Isaković.

V ženskih mladinskih katah so se brona veselili gostitelji iz ŠD Gorica. Osvojila ga je Aleksandra Čvorović, najboljša pa je bila Nia Ganzitti iz Svetega Jerneja.

V kadetskih kategorijah je edino primorsko zmago dosegla članica Mawashija Maša Magajna, ki je v finalu kategorije do 47 kilogramov premagala Emo Bašar iz kranjskega Shotokana.

Med primorskimi fanti sta s srebrnima odličjema izstopala Gal Kržišnik iz idrijskega Kolektorja in domačin Luka Radić. Kržišnik je bil uspešen v skupini nad 70, Radić pa v skupini do 70 kilogramov. V teh kategorijah sta zmagala Timotej Jordan iz Rogaške Slatine in Uroš Markuljevič iz Trbovelj.


Najbolj brano