Prvi polčas ni bil po koprskem okusu

V vnaprej odigrani tekmi 7. kroga prve državne lige za rokometaše je Koper doma z 20:26 klonil pred favoriziranimi Celjani, ki so si odločilno prednost priigrali v prvem polčasu.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Koprčani niso nikdar vodili, za povrh pa so (pre)hitro izgubili priključek s prvaki. Prelomen je bil delni izid 4:0, ki je Celjanom po 15 minutah prinesel prednost s 7:3. Potem se niso več ozrli nazaj. Jaka Avsec je sicer prekinil strelsko sušo, a Celjani so imeli vse pod nadzorom, kar je potrdila tudi udobna prednost, ki so si jo priigrali do odmora. Gostitelji so si enostavno privoščili preveč tehničnih napak. V prvem polčasu se jih je nabralo za dvomestno število, deset. Izgubljene žoge gostiteljev so Celjanom olajšale delo v napadu. Izkoristek gostov je bil res visok. Za 15 zadetkov so porabili le 19 strelov.

Koprska obramba 5-1 z izpostavljenim Andražem Makucom jim ni prišla do živega. Ob poškodovanem Domnu Makucu ni prišlo do bratskega dvoboja, a se celjskemu napadu njegova odsotnost ni pretirano poznala. Drugi primorski organizator v vrstah gostov in najboljši strelec tekme Patrik Leban je dobro povezoval igro Celjanov, ki so si priigrali lepo popotnico za nadaljevanje, v katerem so Koprčani vendarle strnili (obrambne) vrste. Ob celjskih rotacijah in strelsko razpoloženem Avsecu so se približali na štiri gole zaostanka (16:20) in prisilili trenerja gostov v minuto odmora. Potem so imeli še nekaj priložnosti, da bi se približali tekmecu. Ni šlo. V naglici so si spet privoščili kakšno tehnično napako preveč, Grega Krečič pa je zapravil tudi sedemmetrovko za konec domačih upov.

Koper : Celje PL 20:26 (8:15)

Dvorana Bonifika, gledalcev 600 sodnika Teršek in Žibret.

Koper: Avsec 6, Smolnik 4 (2), Krečič 3 (1), Žagar 1, Stopar 1, Sokolič 1, Moljk 1, Marić 1, Konjevič 1, Guček 1, Makuc, Postogna, Dobaj, Štavar, Breznikar, Dolenc. Trener: Uroš Rapotec.

Celje PL: Vujović, Ferlin, Cvetko, Razgor 1, Marguč 5, Šarac 3, Grošelj 2, Poteko, Žabić, Silva 2, Kodrin 1, Horžen 1, Grebenc, Leban 7 (1), Novak 4. Trener: Tomaž Ocvirk.

V Kopru je bil nocoj sicer dvojni rokometni spored. V 5. krogu prve državne rokometne lige za ženske je domači ŽURD s 24:29 (12:17) klonil pred Krko. Gostje so ves čas vodile, odlepile pa so se po 20. minuti. Pri domačinkah sta po šest golov dosegli Kristina Petrinja in Zana Kadić. ASO

Žurd : Krka ob 19. uri

Dva stavka Od tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tuOd tam do tu


Najbolj brano