Pohod za dokončanje doma na Sviščakih

Prenova planinskega doma na Sviščakih se zaključuje. Dom je že zasijal v novi zunanji podobi, dela v notranjosti mansarde pa še potekajo. Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica zato v soboto vabi vse ljubitelje narave in gora na jesenski pohod na Snežnik, s katerim bodo zbirali denar za dokončanje obnove planinskega doma na Sviščakih.

Planinski dom na Sviščakih že ima novo zunanjo podobo, notranjost pa še čaka na dokončanje. Foto: PD Snežnik
Planinski dom na Sviščakih že ima novo zunanjo podobo, notranjost pa še čaka na dokončanje. Foto: PD Snežnik

SVIŠČAKI > Pohod bo potekal v okviru dejavnosti Mlad bistriški planinec, ki jo v Planinskem društvu Snežnik namenjajo mladim. “Vzpon na Snežnik bo tako naš prvi letošnji izlet. Obenem pa vabimo tudi vse družine in druge ljubitelje narave, da se nam v soboto pridružijo na pohodu, ki bo imel tokrat dobrodelno noto, saj bomo zbirali sredstva za dokončanje obnove planinskega doma,” vabi predsednica Planinskega društva Snežnik Darinka Dekleva. Planinski dom ima že novo izolirano ostrešje in pročelje. To so obnovili v okviru energetske sanacije doma, za katero je društvo skupaj z oskrbnikoma Jadranko in Milanom Čosićem pridobilo 63.000 evrov evropskega denarja.

Društvu pa bo zmanjkalo denarja za dokončanje prenove podstrešnih prostorov, kjer nameravajo urediti 19 ležišč. “Trenutno je notranjost mansarde še v surovem stanju. Narejeni so betonski tlaki in ometi. Ni še stropov in instalacij, manjkajo tudi še talne obloge in keramika, pa vsa oprema,” pojasnjuje Deklevova. Kot pravi, so se z donacijami že odzvala nekatera domača podjetja in posamezniki. Do zdaj so uspeli zbrati 2000 evrov, za dokončanje del pa bi potrebovali še 7000 evrov. Z najvišjo donacijo je na pomoč priskočila planinska skupina KPD Bazovica z Reke, ki bo bistriškemu društvu, katerega člani so, prispevala za nakup talnih oblog.

7000

evrov še manjka za dokončanje notranjosti planinskega doma na Sviščakih

Donatorji lahko prispevke nakažejo na račun društva ali prinesejo osebno v času uradnih ur, svoj prispevek pa lahko oddajo tudi oskrbnikoma v planinskem domu na Sviščakih.


Najbolj brano