V Poreču zmaga za Darka Peljhana

Včeraj se je šesti reli za državno prvenstvo ki je v okviru hrvaškega in srednjeevropskega prvenstva potekal v okolici Poreča, končal s prvim mestom Idrijčana Darka Peljhana med slovenskimi vozniki.

Idrijčan Darko Peljhan, najhitrejši Slovenec v Poreču.  Foto: Igor Mušič
Idrijčan Darko Peljhan, najhitrejši Slovenec v Poreču.  Foto: Igor Mušič

POREČ > V absolutni (srednjeevropski) konkurenci relija Poreč je bil sicer Darko Peljhan (volkswagen polo proto) tretji. Zmagal je Madžar Antal Kovacs (ford fiesta R5) pred Italijanom Claudiom De Ceccom (hyundai i20 R5). Blizu najboljšim sta bila tudi primorska voznika Jernej Fakin (peugeot 208 16V) in Martin Štucin (renault clio R3), ki sta bila po prvem delu relija na četrtem oziroma petem mestu v skupnem seštevku. Za Peljhanom sta zaostala manj kot 25 sekund, vendar ju šestkratni državni prvak včeraj ni pustil blizu. Prednost je še povečal. V absolutni konkurenci više ni mogel, saj sta tuja tekmeca na bolj zmogljivih in sodobnejših avtomobilih vozila brez napak. Na koncu je absolutno četrto mesto osvojil Fakin, peto pa Štucin, kar predstavlja drugi in tretji slovenski dosežek na poreškem reliju. Na slovenski razpredelnici so se na naslednjih mestih med najboljšimi vozniki zvrstili še Aleš Zrinski (peugeot 208 R5), Jaka Valant (BMW M3) in Postojnčan Grega Premrl (toyota GT86).

Pred relijem je bil med favoriti za skupno zmago aktualni in že pred koncem letošnje ponovno okronani državni prvak Idrijčan Rok Turk, ki pa je zaradi okvare motorja hyundaija i20 R5 moral na začetku druge hitrostne preizkušnje odstopiti. Kljub temu ga na zadnjem reliju sezone, ki bo 26. in 27. oktobra v Idriji, v skupnem slovenskem seštevku ne more več nihče prehiteti, ker je Turk že po petem reliju v Novi Gorici prišel do nedosegljive prednosti.


Najbolj brano