Uspeh primorskih tekmovalcev

V nedeljo se je končala sezona dirki v motociklističnih razredih minimoto, supermoto in skuter. V konkurenci društev so bili med primorskimi najvišje uvrščeni člani domačega ŠD Gas Vrtejba.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

VRTOJBA > Društvo Gas Vrtejba je na poligonu ob nekdanjem mednarodnem mejnem prehodu Vrtojba priredilo peto in obenem zadnjo dirko sezono za male motociklistične razrede minimoto, supermoto in skuter. Za slovo se je po asfaltu zapodilo 30 dirkačev iz devetih društev. Ekipno je sezono najbolje sklenilo ljubljansko AMD Orjaki. Drugo mesto je osvojilo ŠD Gas Vrtejba, na tretjo zmagovalno stopničko pa so stopili predstavniki AMD Domžale. Na četrtem in petem mestu sta se zvrstili preostali primorski društvi - Obala racing in AMTK Koper.

Zadnja dirka na suhi stezi in v prijetnem vremenu ni prinesla večjih presenečenj. V razredu supermoto je bil najhitrejši domačin Edy Rupelli, ki je osvojil tudi pokal za skupni seštevek sezone. V odprtem članskem razredu minimoto je slavil koprski dirkač Orjakov Jani Medoš, pred domačim dirkačem Etienom Kantarjem Božičem in članom Obala Racinga Janom Poropatom. Medoš je tudi letošnji prvak. Srebro je osvojil Poropat, bron pa Božič.

V otroški kategoriji so vsa najvišja mesta zasedli domačini, zmagala pa sta Tian Krševan (skupina 1) in Tadej Maver Guštin (2). Letošnja prvaka sta postala Krševan in še en član Gas Vrtejbe, Taj Komel.

V množični in privlačni dirki s skuterji (vanjo bi sodili še mnogi, ki se z doma predelani agregati izpostavljajo nevarnosti in kaznim na javnih cestah) je za zaključek v kategoriji do 70 kubičnih centimetrov vse ugnal član AMTK Koper Klemen Švara. V odprtem razredu je slavil Alen Franza (I Race) - sicer tudi zmagovalec sezone. Bron si je za sezono priboril Patrik Schiulaz iz AMTK Koper. Pokal za najboljši letošnji skupni seštevek v razredu 70 je dvignil Nejc Kogovšek (Orjaki). Tretje mesto je osvojil Klemen Švara


Najbolj brano