Ob peki kruha obujajo spomine

Kruh je lahko žemlja, rogljiček, hlebec, hlebček, pletenka, črn, bel, koruzni, spečen iz skoraj vseh žitaric in posut z zrnji. Ob dišečem kosu sveže pečenega se porodijo spomini na otroštvo, so na delavnici peke kruha, zbiranja zgodb in izkušenj o tradiciji mlinarstva in pekarstva v zgornji Vipavski dolini povedale gospodinje s Planine.

 Foto: AlenkaTratnik
Foto: AlenkaTratnik

PLANINA > Petkovo druženje s prikazom peke kruha je le ena od aktivnosti v okviru operacije sodelovanja LAS Domače in umetnostne obrti, s katero želijo zbrati, zapisati in ohraniti dediščino o teh obrteh in na njej postaviti temelje za nove poslovne ideje. Ob delavnicah pripravljajo bralna srečanja, nastal bo film.

V projektu poleg Občine Ajdovščina, RRA Rod in drugih partnerjev LAS sodelujejo še Raziskovalna postaja ZRC SAZU iz Nove Gorice, Lavričeva knjižnica, Društvo gospodinj in dramska skupina s Planine pri Ajdovščini in drugi.


Najbolj brano