Boj in želja nista dovolj

Po porazu z Avstrijo je iz slovenskega tabora velo razočaranje, a tudi dokaj stvarna analiza stanja. Vstopnica za evropsko prvenstvo je praktično nedosegljiva, kvalifikacij pa še ni konec. Misliti je treba tudi za naprej.

Rene Krhin je klub težavam igral tudi proti Avstriji. Foto: STA
Rene Krhin je klub težavam igral tudi proti Avstriji. Foto: STA

LJUBLJANA > “Če želi ekipa na veliko tekmovanje oziroma biti konkurenčna, mora pokazati stanovitnost, ki pa je v teh kvalifikacijah nismo,” je po tekmi med drugim povedal selektor Matjaž Kek. Ni tarnanja, iščejo se rešitve, je vodilo za naprej. V slovenski reprezentanci so si bili domala enotni: želji in pristopu v dvoboju z Avstrijci ne gre oporekati, a je bil tekmec precej boljši in kakovostnejši v izvedbi.

“Dvoboj je bil trd in izenačen. Ni konec, dokler ni konec. Igrali bomo za vsakega navijača, ki bo prišel v Stožice na dvoboj z Latvijo,” je povedal Jure Balkovec, ki sklepnih dvobojev, doma z Latvijo, 16. novembra in tri dni kasneje na Poljskem, ne jemlje kot revialnih. S tem se strinja tudi Petar Stojanović. “Zmagajmo še preostali tekmi, pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Z Avstrijci nam ni uspelo, a sam nisem opazil, da bi si tekmeci z izjemo zadetka ustvarili kakšne posebne priložnosti. Če bi šla kakšna sodniška odločitev v našo smer, bi bilo morda drugače, ni pa nujno,” je povedal branilec zagrebškega Dinama. Rene Krhin, ki je pred nedeljskim dvobojem stisnil zobe, je pohvalil tekmece. “Vidi se, da imajo Avstrijci razdelane avtomatizme v igri, ki nam je povzročala precej preglavic. Prejeti gol je vse skupaj še otežil. Kakorkoli, čaka nas še veliko dela,” je povedal Krhin. Nanj se je navezal tudi Andraž Šporar. “Premalo smo si ustvarili v napadu, da bi ogrozili Makedonce in Avstrijce, ki so imeli tekmo pod nadzorom. Niti niso pustili, da bi jih pošteno pritisnili,” je povedal napadalec Slovana. “Proti kakovostnemu tekmecu želja in pristop ne zadostujeta. Pokazati bi morali bolj povezano igro, kar je treba ob ohranjanju pozitivne miselnosti upoštevati tudi pri sestavljanju ekipe za prihodnost. Teoretično smo še v igri, v praksi pa nič več,” je ocenil Jan Oblak.


Najbolj brano