Novi motoristični nesreči v Posočju

Posoške ceste tudi ta vikend niso bile srečne za vse motoriste, vendar sta se sobotni nesreči končali le z lažjimi poškodbami mladoletnega motorista in mladoletne sopotnice na motorju. Ta se je med Tolminom in Mostom na Soči peljala na motorju z očetom, ko sta trčila v avto pred njima in padla.

 Foto: STA
Foto: STA

SEVERNA PRIMORSKA > Nesreča med Tolminom in Mostom na Soči se je zgodila v soboto nekaj minut po tretji uri popoldne. Iz Tolmina proti Mostu na Soči sta se z motorjem peljala 44-letni oče in njegova 17-letna hčerka. Ko je oče pripeljal iz pokrite galerije, je očitno spregledal stoječo kolono vozil, ki se je ustavila zaradi tesnega srečevanja z vozili nasproti, in trčil v zadnji avto.

Oče in hčerka sta po trčenju padla, hčerka pa se je pri tem tudi laže poškodovala. Na pomoč so jima priskočili tolminski gasilci, ki so pomagali reševalcem pri prenosu 17-letnice v reševalno vozilo, ti pa so jo oskrbeli in odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Po prvih podatkih naj bi se pri padcu le laže poškodovala.

Dobri dve uri kasneje pa je drugi 17-letnik, ki je sam vozil motor, med vožnjo iz Kanalskega vrha proti Batam zaradi prehitre vožnje v ostrem levem ovinku zapeljal naravnost, se na brežini prevrnil in obstal v vrtači 40 metrov pod cesto. Pomagali so mu novogoriški reševalci in poklicni gasilci, ki so poskrbeli zanj in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Tudi on se je pri padcu le laže poškodoval.


Najbolj brano