Neznanci v Črničah razstrelili bankomat

Prebivalce Črnič je ponoči zbudila močna eksplozija, ki je odjeknila sredi naselja, pri trgovini. Neznanca sta razstrelila tamkajšnji bankomat in se z gotovino odpeljala v neznano. Vozila sta renault megane starejšega letnika. Pri tem je nastala velika materialna škoda, saj so počile šipe na oknih trgovine, notranje stene, inventar ...

Z  eksplozijo bankomata sta neznanca povzročila veliko materialno 
škodo na celotnem objektu, ki se je razletel na vse konce.  Foto: Ana Cukijati
Z eksplozijo bankomata sta neznanca povzročila veliko materialno škodo na celotnem objektu, ki se je razletel na vse konce.  Foto: Ana Cukijati

ČRNIČE > “Ob 4.20 je silovita eksplozija pri trgovini prebudila in na noge spravila vse okoliške prebivalce,” je popoldne povedal eden od domačinov. Prav eden od njih, ki je bil očitno med prvimi pri oknu, da je lahko videl, kaj se dogaja pri trgovini, je takoj poklical policiste, medtem pa sta se storilca z gotovino iz bankomata naglo odpeljala s kraja eksplozije z renault meganom temno sive barve, na katerega sta namestila ukradene tablice.

So storilci ponovili junijsko eksplozijo iz Senožeč?

Po prvih ugotovitvah preiskovalcev sta neznanca z eksplozivom ali plinom razstrelila bankomat Nove KBM, ki je bil postavljen na montažnem objektu sredi Črnič. V njem sta bila Mercatorjeva trgovina in bar. Po eksploziji, ki je uničila dobršen del stavbe, sta iz bankomata pobrala gotovino in se nato z avtomobilom renault megane temno sive barve odpeljala v neznano. Policisti ocenjujejo, da je bil njun avtomobil izdelan v letih od 1996 do 1999.

Preiskava bo pokazala, ali sta pri kaznivem dejanju morda uporabila plin iz polnih plinskih jeklen, ki so bile v bližini bankomata, ali ne. Način nočnega napada na bankomat v Črničah naj bi bil podoben tistemu v Senožečah pred štirimi meseci, podrobnosti o načinu eksplozije pa bodo najverjetneje raziskali bombni tehniki.

Z eksplozijo bankomata sta neznanca povzročila veliko materialno škodo na celotnem objektu, ki se je razletel na vse konce. Po prvih ocenah policistov naj bi škoda znašala nad 100.000 evrov, saj so se razbila vsa stekla na oknih trgovine, poškodovana so bila vrata, inventar, prehrambeni izdelki, notranje stene trgovine in bara so se porušile, strešniki so se premaknili, zidaki odleteli z mesta, od bankomata pa je ostalo bole malo. Zaradi eksplozije je bil poškodovan tudi avtomobil, ki je bil parkiran pred trgovino.

Razstrelili so poln bankomat

Kot so znali povedati domačini, naj bi ravno v soboto bančni uslužbenci napolnili bankomat z gotovino, zato bi se nepridiprava lahko razveselila plena v višini najmanj 10.000 evrov. Točnega zneska ukradene gotovine pa novogoriški policisti, tudi zaradi interesa preiskave, še ne razkrivajo. Črničani naj bi v soboto popoldne v bližini trgovine in pokopališča sicer opazili neznane moške, ki so se skozi naselje večkrat peljali z avtomobili s tujimi registrskimi oznakami.

Okoliščine suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine novogoriški kriminalisti še naprej intenzivno preiskujejo, o dogodku pa so policisti poleg preiskovalne sodnice novogoriškega okrožnega sodišča obvestili tudi novogoriško tožilstvo.

Ob tem pa policisti pozivajo vse morebitne očividce in druge, ki bi jim lahko nudili koristne informacije, da jim to sporočijo na najbližji policijski postaji, ali pa jih pokličejo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon 080 1200.


Najbolj brano