Delitve na lahke in težke tekmece ni

Rokometaši Kopra so tudi tekmo šestega kroga prve DRL odigrali med tednom. Tako kot krog pred tem proti v Velenju, so izgubili tudi v Ribnici. Kljub borbenosti Koprčanov je na obeh tekmah prevladala kakovost nasprotnika. Dejstvo je, da bodo novinci v dresu Kopra, ki so v klubu šele tri mesece, za popoln učinek potrebovali še nekaj časa, predvsem pa uigravanja.

Uroš Rapotec: “Delitev na lahke in težke nasprotnike ne obrtaja.” Foto: Zdravko Primožič/FPA
Uroš Rapotec: “Delitev na lahke in težke nasprotnike ne obrtaja.” Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Ribničani in Velenjčani - slednji so sezono odprli nepričakovano slabo - so proti Kopru upravičili vlogo favorita. Rokometaši iz mesta suhe robe so doslej ob Celju edini dobili uvodnih šest srečanj. Primorci na nobenem izmed obračunov niso imeli pravih možnosti. A trener Uroš Rapotec je s predstavami svojih varovancev zadovoljen. “Pomembno je, da se fantje borijo do konca. Dejstvo je, da smo mladi in neizkušeni. Izkušenj se ne dobi čez noč, potrebno je veliko časa, tekem in treningov. Z odnosom fantov sem za zdaj zelo zadovoljen.”

V nekaj končnicah so se izvlekli

Sezono so rumeno-modri začeli z dvema zmagama, tremi porazi in enim remijem. Zbrali so pet točk, kar jih uvršča na šesto mesto. Morda bi bil lahko izkupiček bogatejši, a tudi rumeno-modri so nekaj točk osvojili v razburljivih končnicah. Poudariti velja remi proti Loki, ko so do točke prišli z golom mladega Denisa Konjeviča v izdihljajih tekme. Prav tako so izid v svoj prid v zaključku obrnili tudi na tekmi proti Mariboru. “Borbenost mora biti naš zaščitni znak. Točke smo osvajali v končnicah, torej drugih polčasih, kar je dokaz borbenosti, pa tudi dela na treningu. Fizično smo dobro pripravljeni, kar dokazujemo z dobrimi predstavami v drugih polčasih,” je o prednostih svoje ekipe povedal Rapotec.

Mladi trener Kopra je na vprašanje, zakaj tekem ne odpirajo bolje, odgovoril: “Fantje velikokrat izgorijo v želji, da bi se pokazali v čim boljši luči. Nekateri prvič igrajo med prvoligaši. Resda želijo pokazati, vse kar znajo, a zaradi pritiska, ki si ga sami ustvarijo, se v določenih trenutkih roka zatrese. Važno je, da se zavedajo svojih napak, še naprej trdo delajo in stremijo k boljšim predstavam.”

Prihajajo pomembnejše tekme

S sredino tekmo proti Celjanom (ob 20. uri) v svoji dvorani Bonifika bodo Koprčani sklenili obdobje zahtevnih preizkušenj. Težak razpored, ki jim je v treh krogih zapored namenil Gorenje, Ribnico in Celje, se bo iztekel v sredo. “Igrati v mladinskih ligah ali v drugi ligi, pa se potem meriti s Celjem, ni enostavno. Gre za izziv, mladi fantje pa v preveliki želji pregorijo. Moramo pokazati vse, kar znamo, koliko se bomo upirali na igrišču, pa je težko napovedati.”

Po sredinem obračunu s Celjem Koprčane čaka nekoliko lažji razpored. “Delitev na lahke in težke nasprotnike ne obstaja. Vsi nasprotniki so zahtevni. Vedno moraš biti na visoki ravni, odvisen od svoje igre in psihološkega stanja. Tako bo vselej. Ne glede na to, ali je nasprotnik Celje, Ribnica, Ormož ali Izola. Ti moraš biti pravi ter si želeti želiš zmage in ničesar drugega,” je še trener Kopra Rapotec.


Najbolj brano