Vse več parkirnih zapornic

Danes so začele delovati nove zapornice na parkirišču pred trgovskim centrom Mercator 2 v Kopru.

Od danes do parkirišča pri Mercatorju 2 vodijo dvojne zapornice. Foto: Danijel Cek
Od danes do parkirišča pri Mercatorju 2 vodijo dvojne zapornice. Foto: Danijel Cek

KOPER > Nameščene so bile že nekaj časa in so nadomestile nekdanji zapornici, ki pa nista bili učinkoviti, tako da so vozniki na prostranem parkirišču pred Mercatorjeve trgovino za več ur puščali svoje avtomobile in nato brez plačila zaobšli zapornico, ponavadi s hitrim pospeškom za avtom pred njimi. Mercator je sedaj namestil dvojno zapornico in takšne zlorabe ne bodo več možne. Enourno parkiranje, namenjeno uporabnikom trgovine, je sicer še vedno brezplačno.

Hkrati so v zadnjih mesecih uvedli nekaj novosti tudi na parkiriščih za Ogrlico, kjer so postavili parkirno zapornico, in pri Supernovi 2, kjer so uvedli plačljivo parkiranje. Zato sta največji plačljivi parkirišči za tržnico in Grafistovo parkirišče med banko Intesa SanPaolo in sodiščem zapolnjeni do zadnjega kotička.

Posledica je, da še več voznikov svoje avtomobile pušča v trgovski četrti na obrobju mesta, na primer pred Lidlom, Eurospinom, Dipom ... Ta parkirišča so že opremljena z zapornicami, ki pa jih še ne uporabljajo, to pa vozniki izkoriščajo. Pričakovati je, da bodo tudi te trgovine omejile dostop do svojih parkirišč: bodisi z zapornicami bodisi z uvedbo plačilnega sistema.

V Kopru je sicer dovolj parkirnih mest, a so na obrobju mesta, kar pa marsikaterega dnevnega in občasnega obiskovalca ne zadovolji. Samo Marjetica na območju mesta upravlja s 2800 parkirnimi mesti, tem pa je potrebno dodati še vsa komercialna parkirišča.


Najbolj brano