Center Bovca je vse bolj urejen

Bovec postaja vse bolje urejeno turistično mestece. Po ureditvi zahodne vpadnice zdaj nadaljujejo z vzhodno vpadnico, zaključujejo s komunalno rekonstrukcijo in ureditvijo ceste Klanc mimo Kaninske vasi.

Vzhodno vpadnico naj bi prenovili do konca novembra.    Foto: občina Bovec
Vzhodno vpadnico naj bi prenovili do konca novembra.  Foto: občina Bovec

BOVEC > Po poletni prekinitvi dela zaradi turistične sezone izvajalci iz podjetja Esotech nadaljujejo z urejanjem vzhodne vpadnice v Bovec mimo soseske Mala vas.

Že proti koncu septembra so odstranili asfaltno prevleko, zdaj polagajo novo komunalno infrastrukturo. Vkopavajo vode za kabelsko televizijo in javno razsvetljavo, utrjujejo cestišče s preplastitvijo in ureditvijo odvodnjavanja. Ob cesti bo po novem tudi pločnik. Uredili bodo prometno signalizacijo in zarisali talne označbe, načrtujejo dva dvignjena prehoda za pešce. Investitor Občina Bovec bo za celotno naložbo, ki so jo začeli že spomladi, iz proračuna namenila okoli 340.000 evrov. Pričakuje kakovostno izvedbo v dogovorjenem roku. Drugo fazo in s tem celotno naložbo mora izvajalec dokončati najkasneje do konca novembra. Zaradi narave del je od vrtca do Mercatorjeve trgovine popolna zapora, toda do Male vasi je možno dostopati po obvoznih ulicah.

Na drugi lokaciji, od Trga golobarskih žrtev mimo Kaninske vasi pa delavci Zidgrada v teh dneh zaključujejo prvo fazo rekonstrukcije ceste in komunalne infrastrukture Klanc. Uredili so tudi dostavno cesto do zazidalnega območja nad Kaninsko vasjo. Opraviti morajo zgolj še nekatera zaključna dela. V tem primeru je Občina Bovec za celotno naložbo namenila še več oziroma 412.000 evrov. V to vsoto niso vključene električna in Telekomova napeljava ter kabli lokalne televizije, kar bodo plačali omenjeni investitorji.


Najbolj brano