Za Sovičem tudi jekleni poligon

Za Sovičem dobiva Postojna postopoma urejene površine za rekreacijo in druženje. Poleg prenovljenega nogometnega igrišča in kolesarskega (pumptrack) poligona so na novo uredili kolesarsko pot, ta teden so odprli še jekleni poligon. Na občini pa že načrtujejo tudi ureditev večjega otroškega igrišča iz naravnih materialov.

Prvi so poligon preizkusili  šolarji in člani športnih društev. Foto: Veronika Rupnik Ženko
Prvi so poligon preizkusili šolarji in člani športnih društev. Foto: Veronika Rupnik Ženko

POSTOJNA > “Mlade je treba spraviti na igrišča. Če se bodo prijetno utrudili, ne bodo razmišljali o mamilih in drugih problemih,” je ob odprtju novega jeklenega poligona za Sovičem poudaril Marjan Nagode, predsednik Športne zveze Postojna, zadovoljen, da je postojnska občina dobro opremljena s športno infrastrukturo.

Dodatna spodbuda za gibanje in “prebujanje jeklene volje” bo jekleni poligon, ki ga je v sodelovanju z občino in Olimpijskim komitejem Slovenije - Združenjem športnih zvez postavila skupina SIJ - Slovenska industrija jekla. Podobne je ali bo dobilo še enajst krajev v Sloveniji, kasneje še devet.

Ambasadorja poligona sta uspešna postojnska košarkarja Matic Rebec in Aleksej Nikolić, člana zlate slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v košarki leta 2017.

Za Sovičem je občina pred časom od ministrstva za obrambo po dolgoletnih prizadevanjih dobila v uporabo tudi nogometno igrišče v športnem parku vojašnice, ki je po prenovi zelo dobrodošlo za treninge. Dobro se je prijel tudi poligon pumptrack, pred kratkim je s pomočjo kohezijskega denarja makadamski del ulice Pot na Poljane uredila v kolesarsko pot.

Postojnski župan Igor Marentič pravi, da so že izdelali tudi idejno zasnovo za ureditev večjega otroškega igrišča iz naravnih materialov, za kar je občina odkupila dodatna zemljišča. Igralne površine bodo velike in varne, brez cest v neposredni bližini.

Janez Sodržnik, prvi podpredsednik OKS - ZŠZ, je ob odprtju poligona poudaril, da je razvoj športa na lokalni ravni strateškega pomena za nadaljnje uspehe slovenskega športa in ustvarjanje pogojev, ki povečujejo delež aktivnega prebivalstva, zato je s Športno zvezo Postojna z zadovoljstvom podpisal tudi pogodbo o delovanju regijske pisarne za naslednja štiri leta.


Najbolj brano