V novi številki Primorskih novic preberite

Kar 8729 dolgih vojaških spodnjic, 3000 delovnih uniform teritorialne obrambe, več kot 2000 bojnih srajc, 1500 bojnih hlač in skoraj 200 vojaških škornjev čaka na nove lastnike. Slovenska vojska jih namreč ne potrebuje več, zato jih že več kot dve leti prodaja.

8729 dolgih vojaških spodnjic, 3000  delovnih uniform teritorialne 
obrambe, več  kot 2000 bojnih srajc, 1500 bojnih hlač in  skoraj 200 
vojaških škornjev čaka na nove  lastnike. Foto: STA
8729 dolgih vojaških spodnjic, 3000 delovnih uniform teritorialne obrambe, več kot 2000 bojnih srajc, 1500 bojnih hlač in skoraj 200 vojaških škornjev čaka na nove lastnike. Foto: STA

Turistična sezona skrajšala vrste brezposelnih

Konec septembra je bilo v Sloveniji 69.834 brezposelnih, kar je za 2,4 odstotka manj kot avgusta in za 5,3 odstotka manj kot septembra lani. Tudi na Primorskem je število brezposelnih upadlo.

Se bo morala davčna pisarna iz Sežane seliti v Koper?

Deseterica zaposlenih v davčni pisarni na sežanski železniški postaji naj bi se z novim letom začela voziti na delo v Koper.

Do navezave z Malni z interventnim zakonom

Istrski župani, istrski poslanci in Rižanski vodovod so si enotni: dodaten vodni vir za Istro je treba zagotoviti z navezavo na Malne.

Iztok Mlakar v novi predstavi kot mafijski šef

Tudi druga letošnja predstava SNG Nova Gorica je postavljena na veliki oder, kjer se bodo zvrstile prigode “mafijozota” in njegovih treh hčera ter drugih. Avtor Iztok Mlakar bo zaigral v glavni vlogi, režiral pa je Vito Taufer.

Požar je pogoltnil lesene proizvode

V torek minut po 2. uri je zagorelo poslopje podjetja Kendales sredi Dolenjih Novakov ter tovorno vozilo, ki je bilo parkirano ob mizarski delavnici.

“Malenić naj gre ali naj se z Bržanom uskladita”

Potem ko je pred dvema tednoma koprski občinski svet zavrnil tako poslovni in finančni načrt sklada za leto 2018 kot rebalans omenjenih načrtov za leto 2019 ter kar nekaj kritik namenil (ne)učinkovitosti direktorja koprskega javnega stanovanjskega sklada Gorana Malenića, so na dan prišle nekatere nove podrobnosti.

S peticijo bi radi preprečili dirko ob Kornu

V novogoriški mestni upravi so pred dnevi prejeli peticijo proti ponovitvi ciklokrosa na zelenicah in poteh ob Kornu.

V Hotel Cerkno bodo vložili sedem milijonov evrov

Papirnate zanke so se po dveh letih razpletle do te mere, da je lastnik Hotela Cerkno oziroma njegove lastnice Certe Marjan Batagelj predstavil njegovo prenovo.

Teden težkih tekem za Primorce

Košarkarji Primorske bodo tudi v 2. krogu slovenskega državnega prvenstva igrali pred domačim občinstvom. Potem ko so prejšnjo sredo odpihnili Zlatorog, jih danes čaka najresnejši tekmec prvega dela prve SKL - Krka.

Likovni spomini na Idrijo in okolico

Likovno društvo Cinober je letošnji istoimenski ex-tempore namenilo obujanju spominov na Idrijo in širšo okolico.


Najbolj brano