Avstrijski turistični agenti so zasedali v Novi Gorici

V Avstrijski zvezi malih in srednjih turističnih agencij in organizatorjev potovanj (ÖVT) so se odločili, da jesensko skupščino izpeljejo v novogoriški Perli.

 Helmut Hirner (v sredini) je bil presenečen nad širino ponudbe.  Na 
fotografiji levo gostitelj v Gostilni Kobjeglava Simo Komel, desno 
Jan Ciglenečki. Foto: Sašo Dravinec
Helmut Hirner (v sredini) je bil presenečen nad širino ponudbe. Na fotografiji levo gostitelj v Gostilni Kobjeglava Simo Komel, desno Jan Ciglenečki. Foto: Sašo Dravinec

NOVA GORICA > Poln avtobus profesionalcev iz turističnega sveta je nekajdnevni obisk izkoristil za poglobljeno spoznavanje gastronomskih doživetij Goriške, Brd, Vipavske doline in Krasa. Obiskali so številne kraje, bili v adrenalinskem Soča Fun Parku, v Kobjeglavi so okušali pršut, si ogledali Vilo Vipolže, med drugim so jedli tudi pri Pikolu in v Calypsu, bili v kleti Guerila in v pivovarni Reservoir Dogs.

Nad programom, ki ga je pripravil dunajski predstavnik STO Jan Ciglenečki v sodelovanju s turističnimi delavci iz širše regije, so bili navdušeni. Predsednik združenja Helmut Hirner, v čigar turistični agenciji iz Gradca je med drugimi zaposlen tudi nekdanji nadvse uspešni odbojkar Davor Čebron, je dobro razpoložen povedal: “Čeprav sem s Štajerske, ki ni zelo daleč, sem presenečen nad širino ponudbe. Pri nas vsi poznajo slovenska zdravilišča, ta del Slovenije pa doslej ni bil dovolj oglaševan. Vse tukaj mi je tako zelo všeč, da bom k vam najprej pripeljal prijatelje, da delijo navdušenje z mano, potem pa bodo na vrsti še naši klienti.”


Najbolj brano