V novi številki Primorskih novic preberite

Podjetje Eolka iz Lucije namerava na grebenu nad Rodikom v smeri proti Artvižam postaviti pet velikih vetrnih elektrarn. Stale bi na stebrih, visokih 140 metrov Načrte je lastnik podjetja prejšnji teden predstavil svetu Krajevne skupnosti Rodik, kjer pa pobudi nasprotujejo. V prihodnjih dneh se bodo o njej izrekli še na Artvižah.

Podjetje Eolka  iz Lucije namerava na grebenu  nad Rodikom v 
smeri proti Artvižam  postaviti pet velikih vetrnih elektrarn. Foto: Petra Mezinec
Podjetje Eolka iz Lucije namerava na grebenu nad Rodikom v smeri proti Artvižam postaviti pet velikih vetrnih elektrarn. Foto: Petra Mezinec

Dobrinja po le mesecu dni odhaja iz Kobilarne

Le mesec dni po sklenitvi nove pogodbe z zagotovilom vodilnih, da bo lahko skupaj s francoskim trenerjem Benjaminom Aillaudom peljala svojo vizijo razvoja Kobilarne Lipica naprej, je Lorela Dobrinja te dni dala odstopno izjavo z mesta pomočnice glavnega direktorja Holdinga Mateja Oseta in direktorice hčerinske družbe Kobilarna Lipica.

Trava bo skrila pol milijona ton smeti v Dvorih pri Sv. Antonu

Deponijo v Dvorih pri Sv. Antonu je treba sanirati in dokončno zapreti do konca prihodnjega meseca. Na 6200 kvadratnih metrov velikem odlagališču, ki je delovalo od leta 1989 do leta 2009, se je nabralo za približno 500.000 ton komunalnih odpadkov.

Gospodarstveniki severne Primorske se strinjajo, da je protivetrna zaščita na vipavski hitri cesti nujna

Medtem ko so prve merilne naprave na treh testnih protivetrnih poljih na vipavski hitri cesti danes že zbirale podatke o burji, so se gospodarstveniki iz severne Primorske v Novi Gorici seznanili s podrobnostmi več kot 30 milijonov evrov vrednega projekta. Strinjajo se, da je protivetrna zaščita nujna. Vipavski župan pa opozarja, da bo ograja kvarila videz Vipavske doline.

Z glivo nad majskega hrošča

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica ima zagotovila, da bo uspel dobiti izredno dovoljenje za uporabo zajedavske glive za zatiranje ogrcev poljskega majskega hrošča, ki so letos pustošili po travnikih in pašnikih na Gori. Ker so se ličinke že umaknile v tla, bodo glivo vsejali spomladi. Projekt zatiranja bo sofinancirala občina.

Darja Srabotič ne bo več predsednica koprskega sodišča

“Lahko vam povem, da nisem kandidatka, s katero so se pogovarjali člani sodnega sveta,” je informacije, da kmalu ne bo več vodila koprskega okrožnega sodišča, danes potrdila Darja Srabotič. Za njeno mesto kandidira sedanja podpredsednica, okrožna sodnica Samanta Nusdorfer. Odločitev sodnega sveta bo znana čez približno mesec dni.

V galerijo kar med sprehodom

Če nekateri le poredko zavijejo v katero od galerij, zdaj ne bodo imeli več izgovorov - obiskali jo bodo lahko dobesedno mimogrede. Priljubljena promenada med Piranom in Portorožem je doslej privabljala sprehajalce predvsem z razgledom na morje, zdaj pa ponuja še dodatno zanimivost: razstavo fotografij na prostem, ki je našla dom pod bernardinskimi oboki.

Zvezda se jim je maščevala

Nedavni poraz prvaka elitne lige Aba proti prvaku druge divizije regionalnega košarkarskega tekmovanja v superpokalu je vplival na nedeljsko tekmo v ligi Aba. Crvena zvezda se je v ponovitvi dvoboja - tokrat za točke - znesla nad Primorsko in visoko zmagala.


Najbolj brano