V novi številki Primorskih novic preberite

V ponedeljek bo za 558 zaposlenih v Adrii Airways najbolj žalosten dan, stečajni upravitelj jim bo izročal odpovedi delovnega razmerja. “S seboj moramo prinesti tudi vse uniforme in kovčke,” grenko pove Gordana Boberič, Koprčanka, ki je stevardesa pri Adrii 35 let.

Gordana Boberič Foto: Katja Gleščič
Gordana Boberič Foto: Katja Gleščič

V Ajdovščini bi subvencionirali sterilizacijo mačk in psov

V ajdovski občini ocenjujejo, da je glavna težava v nekontrolirani reprodukciji lastniških hišnih živali, zato razmišljajo o subvencioniranju stroškov sterilizacije mačk in psov.

Parkiranje na makadamu sporno, izcejanje med vojaškimi vajami pa ne

Potem ko je po več kot 15-letnem odlašanju ministrstvo za okolje in prostor le pripravilo osnutek uredbe o vodovarstvenih območjih za vodni vir Malni in 40 zajetij v šestih občinah, se je nanjo usul plaz pripomb.

Smeti ločujejo vsi, pri vodi pa niso za zgled

Brda so septembra 2016 pridobila srebrni znak Slovenia Green, kar je del nacionalnega programa za razvoj trajnostno naravnanega turizma, in zdaj stremijo k obnovitvi znaka.

Od kobariških štrukljev do pšenice

Ljubiteljem lokalne kulinarike in umetnostni, športa ter ekološko osveščenim je sobotni Jestival ponudil pestro dogajanje z bogatim spremljevalnim glasbenim programom.

Afera smejalni plin: še daleč od epiloga?

Tragična zgodba o smejalnem plinu, ki je ubijal v šempetrski urgenci, je, kot kaže, še daleč od epiloga.

Več kot 100 milijonov evrov za razvoj regije

V 25 letih delovanja Regionalnega razvojnega centra Koper je regija Istra-Brkini-Kras pod okriljem razvojnih programov prejela več kot 100 milijonov evrov.

Ni bilo jasno, katero pivo je najboljše

Primorske novice so tudi letos nekaj zvestih bralcev nagradile z jesenskim izletom.

Nostalgično na slavju 55-letnika

Obletnica Snack bara je združila na stotine domačinov, lačnih spominov na stare čase.

Vuk požrl češnjice

Na trenutke zelo živčno sobotno srečanje 13. kroga prve nogometne lige se je razpletlo z minimalno zmago domačih Domžal, ki so z uspehom na lestvici ujele Sežance.


Najbolj brano