Salonit s tremi točkami

Novo ligaško odbojkarsko sezono so začeli moški v prvi in drugi ligi ter ženske v drugi in tretji ligi. Edini primorski predstavnik tokratnega prvoligaškega sporeda, Salonit Anhovo, je ekspresno opravil s Hočami.

V dresu Salonita je bil v Hočah najbolj učinkovit Matic Vrtovec. Foto: Igor Mušič
V dresu Salonita je bil v Hočah najbolj učinkovit Matic Vrtovec. Foto: Igor Mušič

Prva DOL moški

Uvod v domače moško prvenstvo, v katerem še ne sodelujeta najboljši slovenski ekipi, ACH Volley in Calcit igrata v srednjeevropski ligi, ni prinesel presenečenj. Zmagali so vsi favoriti: Panivta Pomgrad, Maribor, Triglav in Salonit Anhovo.

Hoče : Salonit Anhovo 0:3

VŠD Hoče, gledalcev 200 glavni sodnik Valentar (Ravne); po nizih: -25, -17, -15.

Presenečenje na vrhu

Začelo se je tudi tekmovanje v moški srednjeevropski ligi. Uvodni krog je na slovenskem derbiju najboljših ekip prinesel presenečenje. Kamniški Calcit je namreč kar s 3:0 (23, 24, 22) premagal državnega prvaka, ljubljanski ACH Volley. Za poražence je Kanalec Jure Okroglič dosegel štiri točke. Točke s te tekme bodo štele tudi za drugi del slovenskega prvenstva. V prvem delu Kamničani in Ljubljančani ne bodo tekmovali.

Salonit Anhovo: Živanović 4, Šarić (libero, 1 napaka), Basaneže 13, Novljan 5, Čabarkapa, Peterlin 9, Tomić 6, Vrtovec 18. Trener: Igor Šimunčić.

Hoče Kanalski odbojkarji, ki so v sezono startali s ciljem, da ponovijo tretje mesto iz minulega prvenstva, borbenim Štajercem - v minuli sezoni kandidatom za slovo od lige - niso dovolili presenečenja. Domačinom je sicer v prvem nizu dolgo uspevalo z močnim in natančnim servisom ohranjati ravnotežje v igri, kjer so praktično izločili iz boja kanalskega kapetana Dejana Čabarkapo. Salonitov trener Igor Šimunčić ga je potegnil na klop, rezervist Dalibor Tomić pa se je nato v obrambi izkazal in olajšal delo organizatorju Nikoli Živanoviću. Ko so začele Salonitove žoge hitreje in natančneje krožiti, sta se v bloku razigrala Gregor Basaneže, v napadu pa Matic Vrtovec. Ob koncu prvega niza je bil odpor Hoč zlomljen, v nadaljevanju pa Štajerci niso več resno ogrožali Kanalcev.


Najbolj brano