Prvi primorski obračun gladko Ajdovkam

Ajdovke so v tekmi z novinkami v elitni ligi potrdile, da so trenutno najboljša primorska ekipa. V prvoligaškem tekmovanju so zmagale še tretjič zapored.

Rokometašice Mlinotesta (v rdečih dresih)    in vratarka Aleksandra Petruhina so prestregle številne 
strele Izolank. Foto: Igor Mušič
Rokometašice Mlinotesta (v rdečih dresih) in vratarka Aleksandra Petruhina so prestregle številne strele Izolank. Foto: Igor Mušič

Prva A DRL ženske

Mlinotest : Izola 27 :17 (14:11)

Dvorana Police, gledalcev 250 sodnika Ocvirk in Štrigl.

Mlinotest: Petruhina (14 obramb), Teja Brecelj, Zelnik 3, Mrmolja 6, Krapež, Benčina 3, Svetik 1, Fegic 4, Grmek 1, Janković Rustja 4, Ferfolja 2, Tina Brecelj, Bytyqi 3. Trener: Dean Kovšca.

Boleč poraz krimovk

Pomlajena in dodobra spremenjena ekipa Krima je sezono v ligi prvakinj začela z bolečim porazom. Češke novinke v ligi so namreč ene tistih, ki se bodo - ob nespornem favoritu Györu - s Krimom in Sävehofom borile za drugo in tretje mesto v skupini, ki vodita v glavni del tekmovanja. Banik Most je slavil z 31:29 (13:14). Kapetanka Krima, Izolanka Polona Barič, je dosegla šest zadetkov.

Izola: Cepič, Bajić 1, Mujanović 1, Škrjanec 3, Hodžić 5, Korošec 1, Madžarević 2, Soršak 1, Berzelak 3, Korošec 1. Trener: Borut Hren.

Sedemmetrovke - Mlinotest 4:2, Izola 2:1. Izključitve - Mlinotest 6 minut, Izola 10 minut.

Ajdovščina Izolske novinke v ligi so hrabro začele. Sara Hodžić je dosegla zadetek za uvodno vodstvo 1:0, Tina Bajić in Tina Škerjanec pa sta prednost povišali na 3:1. Mlinotest je na hitre in domiselne akcije gostij počasi odgovarjal z vse boljšo obrambo, vendar so Izolanke zdržale v vodstvu sedem minut. Tudi po prvem izenačenju Mlinotesta še niso popustile. Nazadnje so po zaslugi Ane Berzelak vodile še v sredini prvega polčasa, nato pa so uspele minimalno ajdovsko vodstvo z zadetkom Sare Hodžić izničiti še sedem minut pred odmorom, ko je bilo 11:11. Potem so Ajdovke z odlično vratarko Aleksandro Petruhino in z dobrim zapiranjem prostora v obrambi kar po vrsti ustavljale vse izolske akcije, Tina Benčina in Urša Zelnik pa sta do polčasa poskrbeli za delni izid 3:0.

Že začetek drugega polčasa je pokazal, da je bil s tem resen izolski odpor zlomljen. Nataša Janković Rustja in Mirjeta Bytyqi sta ga odprli s hitrima zadetkoma, potem pa je z akcijami izkušenejših, hitrejših in močnejših Ajdovk prednost le še rasla. Svoje minute so dobile tudi rezervistke.

Žurd Koper : Ptuj 29:24 (17:14)

Arena Bonifika, gledalcev 100 sodnika Košir in Gregorc.

Žurd Koper: Fidel, Zorko 10, Panger 6, Petrinja 5, Kadić 3, Vatovec 2, Škabar 2, Arnavtović 1, Teraž, Kresal. Trener: Stojan Petrinja.

Sedemmetrovke: Žurd Koper 8:8, Ptuj 6:6; izključitve - Žurd Koper 14 minut, Ptuj 8.

Koper Domačinke so upravičile vlogo favoritinj, a do točk niso prišle zlahka. Z goloma Valentine Panger so sicer dobro odprle tekmo, a so jih Štajerke ujele in naredile preobrat. Trajal je do 11. minute, ko so Koprčanke spet strnile vrste in z zadetki Kristine Petrinje ponovno povedle. Ptujčanke so ostajale nevarno blizu do končnice prvega polčasa, ko je pri domačinkah za minimalno prednost skrbela predvsem Eva Zorko. Takrat sta svoje dodali še Metka Škabar in Valentina Panger ter prednost povišali na štiri zadetke.

Ptujčanke v drugem polčasu niso popuščale. Pred vstopom v zadnjo četrtino tekme so imele domačinke le gol prednosti (24:23). Sledila je domača minuta odmora, nato pa sta Karin Vatovec in Valentina Panger poskrbeli za nekaj zaloge za zadnji del tekme. V nadaljevanju je stekel tudi napad soigralk. Šest minut pred koncem tekme je prednost Žurda narasla na 29:23, po tem pa so dekleta s čvrsto obrambo tekmo mirno pripeljale do zmagovitega konca.


Najbolj brano