Volarič za goriško sedmico

Nogometaši Gorice so prestali še sedmo drugoligaško gostovanje brez prask. Danes pa ni veliko manjkalo, da bi jim Brici odščipnili dve točki. Zdržali so do 88. minute, ko se je Luka Volarič z edinim zadetkom izkazal za moža odločitve tudi v Vipolžah.

 Foto: Luka Carlevaris
Foto: Luka Carlevaris

LJUBLJANA > Primorski obračun je sicer postregel s pričakovanim razvojem dogodkov, ki ga je krojilo tudi zdelano igrišče. Bolj je seveda ustrezalo ekipi, ki je pretežno zavzemala obrambno držo. Razmerja moči so bila na strani Novogoričanov, ki so prevzeli pobudo, a hitrejšega ritma niso bili sposobni vzpostaviti. Brici so pravočasno zaprli dostope do svojih vrat. Akcij, ki bi ogrozile briškega čuvaja mreže Denisa Pintola, je bilo le za vzorec. Še najbolj dejaven je bil danes bolj ofezivno usmerjeni Adis Hodžić, ki pa je pri zaključnih strelih pokazal, da ni napadalec. Oba poskusa sta bila precej oddaljena od cilja. Kaj več si gostje niso ustvarili, če odštejemo kakšno nevarnejšo podajo v kazenski prostor.

Brici so bili v obrambnih zadolžitvah dovolj odgovorni in disciplinirani, za večje ravnotežje na igrišču pa je poskrbel povratnik Marko Rojc. V napadalni polovici je seveda manjkalo nekaj pomoči in tudi kakšna kakovostnejša rešitev, a Novogoričani še zdaleč niso bili brezskrbni. Zlasti koti in prekinitve so sprožile povečano napetost v vrstah gostov, sicer pa se tudi vratar Gorice Darko Marjanović ni pretegnil. Dlani si je vendarle ogrel ob strelu Janija Curka.

Gledalci, ki so se v Vipolžah pričakovano zbrali v nadpovprečnem številu, tako niso imeli večjih razlogov za vznemirjenje. Če ne drugega, jim je šlo pri družabnem spremljanju sosedskega obračuna na roko vreme. Oblaki so se tokrat vzdržali, ko pa že ni bilo pravega ognja na igrišču, so za več dima poskrbeli organizirani novogoriški navijači, ki so v namenskem prostoru občasno napenjali glasilke. Še najbolj seveda v končnici tekme, ko so njihovi ljubljenci le kronali pritisk, ki se je okrepil v zadnje pol ure.

Prometa na briški polovici je bilo precej, a brez pravega učinka. Spet je bil najbolj pri strelu Hodžić, najnevarnejšo akcijo, ko je žoga poplesavala pred briškim golom, pa je izpeljal Matija Kavčič. Gostujoče muke je v raztrganem drugem polčasu vendarle končal Luka Volarič, ki se je - ne prvič - prelevil v strelskega odrešitelja. Neoviran je po prostem strelu Jake Kolenca zatresel briško mrežo za končnih 0:1.

Brda : Gorica 0:1 (0:0)
Športni park, gledalcev 450 sodnik Kos (Kresnice). Strelec - 0:1 Volarič (88).
Brda: Pintol, Celcer, Rojc, Jogan, Humar, Bužinel, Jazbar, Dar. Jalinous, Golob, Curk, Daw. Jalinous. Trener: Vlado Badžim.
Gorica: Marjanović, Grudina, Kolenc, Osuji, Volarič, Colley, M. Kavčič, Hodžić, T. Kavčič, Tomiček, Lipušček. Trener: Borivoje Lučić.
Rumena kartona - Jogan, Jazbar.

Najbolj brano