Vuk požrl češnjice

Na trenutke zelo živčno sobotno srečanje 13. kroga prve nogometne lige se je razpletlo z minimalno zmago domačih Domžal, ki so z uspehom na lestvici ujele Sežance.

 Foto: Matej Glavina
Foto: Matej Glavina

DOMŽALE > Nesrečni 13. krog domačega prvenstva bodo sežanski nogometaši skušali čim prej pozabiti, saj jim ni prinesel veselja. Po zadnjem žvižgu neprepričljivega sodnika Asmirja Sagrkovića so se proti slačilnici domžalskega stadiona odpravili z mrkimi izrazi na obrazu, med dolgim sprehodom po predoru pod glavno cesto pa so imeli dovolj časa za razmislek o napakah, ki so botrovale osmemu prvenstvenemu porazu v sezoni.

“Domžale zapuščamo z grenkim priokusom. Poraz z minimalno razliko je boleč, saj sem imel občutek, da smo bili zelo blizu remiju. Že v prvem polčasu nam sreča ni bila naklonjena, saj bi lahko povedli in v tem primeru bi se lahko tekma razpletla drugače,” je dogajanje z žalostnim glasom opisal vezist Marko Krivičić, ki je predvsem v prvih 30 minutah skupaj s soigralci uspešno nadziral dogajanje na hitri zelenici. Po začetnem jurišu Domžal je v deseti minuti stotnija sežanskih navijačev glasno zavzdihnila ob strelu Leona Severja z roba kazenskega prostora, ob katerem je žoga oplazila okvir domačih vrat.

Glavna nevarnost za Domžalčane je bil razigrani Luis Marie Rodrigue Bongongui, ki je uspešno “slalomiral” po levi strani, a njegove podaje niso našle pravega naslovnika. Zato pa je v 36. minuti ideolog igre domžalske ekipe Senijad Ibričić v kazenskem prostoru Tabora našel Slobodana Vuka, ki je najprej prelisičil Jurija Požrla in nato z natančnim strelom matiral nemočnega vratarja Davida Adama. Pred koncem prvega dela je moral igrišče zaradi udarca zapustiti Bongongui, ki je moral tudi na šivanje arkade v UKC. To je ob že tako polnem zdravniškem kartonu še dodatno omejilo manevrski prostor trenerju Almirju Sulejmanoviću. Na igrišče je najprej poslal Lazarja Miloševa, do 66. minute pa je v lovu na izenačenje opravil še preostali dve menjavi.

V živčnem in raztrganem drugem polčasu sta si obe moštvi priigrali nekaj polpriložnosti. V končnici so bili ravbarji nevarni predvsem iz hitrih protinapadov, ki jih je Adam s kolegi iz ožje obrambe uspešno zaustavil. “Ves potek tekme je bila kar divji. Mogoče bi morali biti bolj umirjeni, saj je že točka na gostovanju lep uspeh in to nam mora biti dobra šola za naprej. Za razliko od prejšnjih let lahko vsaka ekipa premaga vsako in odločajo malenkosti,” je dodal Krivičić, ki se je lahko le nemočno prijel za glavo ob zadnji zapravljeni priložnosti Miloševa v 93. minuti.

Trener Domžal Andrej Razdrh se je tako veselil sladke zmage proti bivšim delodajalcem: “Vedel sem, da nas čaka boj do zadnje minute, saj Tabor dobro poznam. Zapravljali smo priložnosti, kar je posledica igre v krču. Moramo nabirati točke, včasih tudi na silo. Gostom smo dovolili, da pritisnejo proti našim vratom, a smo po dolgem času tekmo končali brez prejetega zadetka.” Tudi Sulejmanović je priznal, da sta bila tekmeca pod določenim pritiskom: “Za obe moštvi je bila tekma zelo pomembna. Lahko bi iztržili več, a nismo zadeli iz nekaterih priložnosti. Prejeli smo zelo naiven zadetek in težko je bilo loviti zaostanek. Vso tekmo smo preveč poskušali z dolgimi žogami na Predraga Sikimića. Žogo bi morali spustiti na tla in tako bi gotovo prišli do večjega števila priložnosti.”

Športni park, gledalcev 550, sodniki: Sagrković, Kalan in Burjan.
Strelec: 1:0 Vuk (36.).
Domžale: Mulalić, Sikošek (od 90. Rom), Šoštarič Karič, Klemenčič, Fink, Ibričić, Pišek, Jakupović, Mujan, Podlogar (od 79. Lazarević), Vuk (od 71. Svetlin).
CB 24 Tabor Sežana: Adam, Salkić, Požrl, Azinović, Horvat (od 67. Stevanović), Vukelić (od 46. Zebić), Sever, Krivičić, Bongongui (od 44. Milošev), Stančič, Sikimić.
Rumeni kartoni: Ibričić, Mulalić; Horvat, Sever.
Rdeči karton: /.

Najbolj brano