Usoden je bil trk v skalno brežino

V četrtek popoldne se je pri spustu z Mangartskega sedla proti naselju Strmec smrtno ponesrečila 33-letna kolesarka iz Rusije. Po ugotovitvah policistov je prehitro pripeljala v desni nepregledni ovinek, s kolesom je zapeljala na levo stran ceste, kjer se je zaletela v skalno brežino. Pri padcu je utrpela tako hude poškodbe glave in vratu, da je takoj umrla.

 Na cesti približno dva kilometra pod vrhom Mangartskega sedla se 
je v četrtek popoldne smrtno ponesrečila ruska kolesarka. Foto: Katarina Otrin
Na cesti približno dva kilometra pod vrhom Mangartskega sedla se je v četrtek popoldne smrtno ponesrečila ruska kolesarka. Foto: Katarina Otrin

MANGRTSKO SEDLO > Tragična prometna nesreča se je zgodila v četrtek kmalu po 16. uri na turistični cesti, ki se vzpenja iz Predela do Mangartskega sedla in velja za najvišje ležečo cesto v Sloveniji, saj se cesta konča na nadmorski višini 2055 metrov.

Bovški in novogoriški prometni policisti so ugotovili, da je 33-letna kolesarka iz Rusije vozila kot predzadnja v skupini petih kolesarjev z Mangartskega sedla proti naselju Strmec. Po klancu navzdol je - približno dva kilometra pod vrhom Mangartskega sedla - pripeljala prehitro do desnega nepreglednega ovinka, s kolesom je nato zapeljala na levo stran vozišča in se zaletela v skalno brežino. 33-letna kolesarka, doma iz Moskve, je imela na glavi zaščitno čelado, a je pri padcu utrpela tako hude poškodbe glave in vratu, da je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrla.

Poleg policistov so na prizorišču posredovali tudi bovški prostovoljni gasilci in tolminski reševalci. Zdravnik je za rusko kolesarko odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na ljubljanskem inštitutu za sodno medicino.

O tragični nesreči tuje kolesarke so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico novogoriškega okrožnega sodišča in novogoriško tožilstvo, prometni policisti pa bodo poročilo z vsemi podrobnostmi nesreče poslali na novogoriško tožilstvo. To je že letošnja trinajsta smrtna žrtev na severno primorskih cestah.


Najbolj brano