Prestregli več kot sto migrantov

Več kot sto migrantov so bistriški in kozinski policisti prestregli od srede zvečer do včeraj opoldne. Mejo pod Starodom je očitno prestopila večja skupina migrantov in se nato po robu Brkinov in skozi Čičarijo prebijala proti Kozini.

 Foto: STA
Foto: STA

BRKINI, ČIČARIJA > Že včerajšnje poročilo koprske policijske uprave je nakazovalo, da je bilo v noči na četrtek po gozdovih in travnikih Brkinov in Čičarije zelo živo. Do šestih zjutraj so namreč policisti bistriške in kozinske policijske postaje prijeli 58 migrantov, od tega 44 državljanov Pakistana, deset Somalcev, dva Iračana in dva Indijca. Največjo skupino so prestregli v sredo ob pol enajstih zvečer pri Poljanah v Čičariji.

Proti jutru se je naval beguncev čez hrvaško-slovensko mejo in proti Italiji nadaljeval. Pri Harijah so opazili tri Pakistance, pri Pavlici dva državljana Turčije, pod Golcem štiri Pakistance, nato pa so v bližini Golca nekaj minut po deseti uri dopoldne prijeli še 37 tujcev.

Medtem so prijeli še nekaj migrantov v okolici Podgrada, skupino devetih Sircev pa opoldne pri tovarni Plama pod Hrušico. S številnimi prebežniki so se včeraj ukvarjale skoraj vse patrulje bistriške in kozinske policijske postaje in vojaki, ki jim pomagajo pri nadzoru državne meje.


Najbolj brano