Občina ponuja zemljišča za nove dejavnosti

Občina Ajdovščina bo 10. oktobra na javni dražbi prodajala stavbna zemljišča v obrtni coni Pod železnico. Skupaj gre za 2634 kvadratnih metrov površin, namenjenih gradnji stavb za poslovne, gospodarske dejavnosti. Izklicna cena je 131.700 evrov.

Občina na javni dražbi prodaja parcele v obrtni coni Pod železnico. Foto: Alenka Tratnik
Občina na javni dražbi prodaja parcele v obrtni coni Pod železnico. Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA >Gre za manjši sklop parcel v obrtni coni Pod železnico, v naravi pa gre za deloma asfaltirano površino, ki služi kot parkirišče, deloma utrjeno površino v makadamu. Občina zemljišča prodaja z namenom spodbujanja gospodarskega razvoja. Zato od kupca pričakuje, da bo v določenem roku poslovni objekt tudi zgradil in ga začel uporabljati. Da bi zaščitila svoje interese, bo Občina Ajdovščina ustanovila odkupno pravico za nedoločen čas, ki jo bo uveljavila, če kupec ne bo pravočasno dobil gradbenega dovoljenja, če ne bo začel graditi do 31. julija prihodnje leto oziroma če naložbe ne bo zaključil do 31. julija 2021.

Občina prodaja nepremičnino kot celoto za izklicno ceno 131.700 evrov. Morebitne plinske, vodovodne, kanalizacijske in elektro priključke iz javnega omrežja do zemljišč, ki so na dražbi, bo moral bodoči lastnik posebej odkupiti od občine, so povedali v njeni upravi.

131.700

evrov bo izklicna cena za

2634

kvadratnih metrov zemljišč površin za poslovne in gospodarske dejavnosti, ki jih bo prodajala občina

V postopku prodaje so tudi parcele na območju obrtne cone Pod Fructalom. Tu gre za 1323 kvadratnih metrov površin, cena je 18.000 evrov. V tem primeru je občina objavila namero o sklenitvi neposredne prodajne pogodbe z zainteresiranim kupcem, morebitni drugi interesenti pa lahko še nekaj dni na občino pošljejo pisno izjavo. V tem primeru bo občina ustavila postopek prodaje in opravila javno dražbo oziroma javno zbiranje ponudb, izklicna cena pa bo 18.000 evrov.


Najbolj brano