Med tradicijo in sodobnostjo

Šesti Jestival okusov in umetnosti bo obiskovalce v soboto popeljal med dišeče stojnice na kobariškem trgu, ki bodo ponujale tradicionalne jedi in lokalno unikatno umetnost.

Kobarid bo v soboto gostil Jestival okusov in umetnosti. Foto: Neva Blazetič
Kobarid bo v soboto gostil Jestival okusov in umetnosti. Foto: Neva Blazetič

Festival tke vezi med tradicijo in sodobnostjo, med umetnostjo in kulinariko, med lokalnimi in globalnim ter med narodi, saj ga vsako leto obišče mnogo turistov in drugih gostov. Postregel bo z bogatim programom, v katerem se bo predstavilo več kot 40 razstavljalcev tradicionalnih lokalnih dobrot po receptih babic, toda s pridihom sodobne kulinarike, kar bo možno tudi pokusiti. Kot vsako leto bodo kraljevali kobariški štruklji, ki spadajo med obvezne sladice v kobariških oziroma posoških gostiščih. Postopek priprave bodo med 12. in 14. uro prikazali kobariški osnovnošolci. Na stojnici medobčinskega društva slepih in slabovidnih bodo obiskovalci ustvarjali idrijske žlikrofe z zavezanimi očmi ali s senzoričnimi očali. Na ogled bo razstava Zgodba o ljudeh s krili na nogah o smučanju na Livku 1910-2019.


Najbolj brano