Prvi se bodo vselili uslužbenci finančnega urada

V delu objekta Solis na Bonifiki, kjer bo v prihodnje zaživelo upravno središče, se je v torek mudila 15-članska komisija, ki je opravljala tehnični pregled. Ugotovili so nekaj napak, ki jih bo moral izvajalec Grafist odpraviti.

Takšen bo objekt Solis, ko ga bodo dokončali.  Foto: Grafist
Takšen bo objekt Solis, ko ga bodo dokončali.  Foto: Grafist

KOPER > Gre večinoma za malenkosti, denimo nepravilno nameščene rešetke v garaži, napačno nameščene table in podobno. Podjetje Grafist ima zdaj na voljo dobra dva tedna, da odpravi pomanjkljivosti, o poteku del pa bodo morali obvestiti komisijo. Ko bo ta prižgala zeleno luč, bo upravna enota izdala uporabno dovoljenje.

Podaljšani rok izvedbe in predaje prostorov ministrstvu za javno upravo je potekel v ponedeljek. “Kot je razvidno iz pogodbenih določil, bomo izvajalcu obračunali pogodbeno kazen za vsak dan zamude,” napovedujejo v ministrstvu, a ne razkrivajo, za kakšen znesek gre.

Država in Grafist Bonifika sta se sicer že poleti dogovorila, da se bo zaradi sprememb (po prvotnem načrtu bi objekt morali prevzeti 31. julija) število mesečnih najemnin zmanjšalo za štiri, iz prvotno dogovorjenih 180 na 176.

V novi upravni center se bodo preselili davčni urad Koper, upravna enota Koper, koprske izpostave geodetske uprave, finančne uprave, uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, zdravstveni inšpektorat, inšpektorat za okolje in prostor, inšpektorat za infrastrukturo, direkcija za infrastrukturo in informatiki ministrstva za javno upravo. Država za plačilo vseh najemnin za prostore v Kopru, v katerih delujejo različni državni organi, plačuje 49.462 evrov mesečno.

Predvidoma se bodo prvi vselili uslužbenci Finančnega urada Koper, zadnji uslužbenci Upravne enote Koper, vsi ostali pa vmes. Stranke bodo v novih prostorih začeli sprejemati predvidoma v prvem četrtletju prihodnjega leta.


Najbolj brano