Policija pridržala moškega, ker je ukradel črnega panterja

Francoska policija je pridržala moškega, ki je osumljen, da je iz živalskega vrta ukradel črnega panterja, ki je pred tem pobegnil iz njegovega stanovanja.

 Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

PARIZ > Približno pol leta star črni panter, ki tehta med 25 in 30 kilogrami, je 18. septembra pobegnil iz stanovanja v kraju Armentieres na severu Francije in se zatekel na streho ene od hiš. Tam so ga uspavali in prepeljali v živalski vrt v Maubeugu blizu belgijske meje, od koder naj bi ga nato premestili v center za rehabilitacijo udomačenih divjih živali.

Vendar je teden dni kasneje črni panter izginil iz živalskega vrta. Kot je ob tem povedal župan Maubeuga Arnaud Decagny, so bili v vlom v kletko in izogibanje varnostnemu sistemu “vloženi znatni napori”.

Predstavniki živalskega vrta so izrazili zaskrbljenost za dobrobit živali, ki je do zdaj še niso našli.

V torek se je nato na policiji zglasil moški, iz čigar stanovanja je pobegnil črni panter. Oblasti so ga pridržale zaradi suma, da je nezakonito zadrževal in zlorabljal divjo žival, ki ji je med drugim porezal kremplje.

Policija je za njim razpisala tiralico, a se je v torek po nasvetu odvetnika sam zglasil pri možeh v modrem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.


Najbolj brano