Kek bo pozorni opazovalec

Po vznemirjenjih nogometne lige prvakov bodo nocoj na sporedu tekme 2. kroga skupinskega dela evropske lige. Z zanimanjem jih bo pospremil tudi slovenski selektor Matjaž Kek, ki bi lahko na delu videl precej svojih izbrancev.

Benjamin Verbič (v belem dresu) je eden glavnih adutov kijevskega Dinama. Foto: Pavlo_bagmut / Zuma Press / Prof
Benjamin Verbič (v belem dresu) je eden glavnih adutov kijevskega Dinama. Foto: Pavlo_bagmut / Zuma Press / Prof

Nemara utegne prisostvovati tudi slovenskemu obračunu v Luganu. Domen Črnigoj je v soboto vpisal svoj krstni nastop v letošnji sezoni za prvo moštvo v švicarskem prvenstvu, včeraj pa je tako kot za septembrsko reprezentančno akcijo dočakal naknadno vabilo Matjaža Keka. Škofjot, ki je bil zavoljo nerešene prestopne kombinatorike lep čas na stranskem tiru kluba iz italijansko govorečega dela Švice, se očitno vrača v prvi plan. Resda je proti Xamaxu prebil na igrišču le sklepnih 20 minut dvoboja, a treba je dodati, da je v prvih dveh mesecih letošnje sezone igral zgolj za pokušino resnega nogometa. Tudi zaradi poškodbe, ki jo je staknil na tekmi s Poljsko.

Pričakovati je, da bo v nadaljevanju sezone 24-letni krilni nogometaš postopoma stopnjeval igralni ritem. Nova priložnost se ponuja že nocoj, ko Črnigoja, ki ga je klub uvrstil na seznam igralcev za evropsko ligo, morda že čaka soočenje z reprezentančnim kolegom Benjaminom Verbičem, ki je nepogrešljiv v udarni enajsterici kijevskega Dinama. Dvoboj se bo začel ob 21. uri, od 18.55 pa bo iz reprezentančnega zornega kota zanimivo tudi v skupini H. Ferencvaros Koprčana Mihe Blažiča se bo v obračunu moštev, ki sta se soočili že v predkrogu lige prvakov (LP), doma pomeril z Ludogorcem. Jaka Bijol pa bo z moskovskim CSKA-jem gostil Espanyol.

4

gole je za Bayern proti Tottenhamu zabil Serge Gnabry

V torek se je v ruski prestolnici mudil tudi Jan Ohlak. Madridski Atletico je dvoboj pri Lokomotivi prestal brez prask tudi po zaslugi slovenske hobotnice, ki je s svojimi lovkami ujela ruske poskuse, ko so nekako našli pot do vrat gostov. V drugi tekmi skupine D je Juventus doma prav tako gladko odpravil Bayer iz Leverkusna. Najboljši strelec v zgodovini LP Cristiano Ronaldo je z golom za končnih 3:0 še povečal svoj strelski izkupiček. Praznih rok pa sta ostala slovenska reprezentanta v skupini C. Petar Stojanović je z zagrebškim Dinamom z 0:2 pričakovano izgubil pri enem enem glavnih favoritov za naslov, Manchester Cityjem. Precej bolj boleč je bil tudi po razvoju dogodkov poraz Atalante na San Siru proti Šahtarju iz Donjecka. Josip Iličić je za gostitelje zapravil enajstmetrovko, Atalanta pa vodstvo z 1:0. Ukrajinski prvaki so zmagoviti zadetek za 1:2 zabili v zadnji akciji sodnikovega dodatka.

V končnici tekme pa je točko komaj rešil Real, ki se je proti Bruggesu po zaostanku 0:2 komaj izvlekel v remi. Največ zadetkov so gledalci videli v osrednjem torkovem obračunu med Tottenhamom in Bayernom, kar devet. Bavarci so v Londonu zabili sedem golov, štiri je prispeval 24-letni Serge Gnabry, ki se je veselil prvih zadetkov v LP. Ognjeni krst je doživel že v sezoni 2012/13, a v dresu srditega Tottenhamovega mestnegega tekmeca, Arsenala.


Najbolj brano