Glas manjšine bo vodil Devetak

Igor Devetak danes prevzema krmilo uredništva Primorskega dnevnika, osrednjega tiskanega medija Slovencev v Italiji. Devetak je član uredništva časopisa že več kot 18 let.

Igor Devetak Foto: RobyMarega
Igor Devetak Foto: RobyMarega

TRST > Rekdo kdo na Goriškem še ni srečal Igorja Devetaka, ne le že skoraj dvajset let izvrstnega časopisnega novinarja, temveč tudi poznavalca goriškega prostora, ljubitelja filma in književnosti ter soustvarjalca številnih kulturnih zgodb.

“Največja kvaliteta Primorskega dnevnika je njegov kolektiv,” nam je sinoči, na predvečer prevzema nove vloge, povedal Devetak: “najprej novinarski, v katerega sem vstopil pred osemnajstimi leti in ki mu zanesljivo podlago pri vsakodnevnem delu zagotavlja upravno, tehnično in tajniško osebje.” V prihodnost tržaškega dnevnika Devetak zre z optimizmom: “Danes je naš kolektiv pomlajen, v njem so inteligenca in občutljivost, ki bosta Primorski dnevnik vodili po poteh, markiranih z njegovo skoraj 75-letno preteklostjo. V kolektivu so hkrati znanje in kompetence, ki jih je skrojila računalniška doba. Imamo torej, kar potrebujemo, zato da bomo lahko tudi odstopali od prehojenih poti in odpirali nove poti. Najprej v interesu skupnosti in okolja, ki jima Primorski dnevnik pripada, a tudi v iskanju stika z mlajšimi bralci in še z bralci, ki jih danes ne dosegamo.”

Novi urednik poudarja tudi čezmejno sodelovanje: “Na novo pot nas je že privedlo medsebojno oplajanje, malodane vsakdanje, s Primorskimi novicami.” Njegova prva skrb bodo ljudje, pravi, človeški kapital Primorskega dnevnika. Na delo svojega predhodnika, Aleksandra Korena, gleda s spoštovanjem in hvaležnostjo: “Dosedanjemu odgovornemu uredniku, sem hvaležen za izkazano zaupanje, za njegovo poklicno in življenjsko lekcijo na Montecchijevi 6 v Trstu.”


Najbolj brano