Vodišek prevzel vodstvo na evropskem prvenstvu

Na evropskem prvenstvu formula kite je 19-letni Koprčan Toni Vodišek dan pred koncem prevzel vodstvo. S tremi težko prigaranimi posamičnimi zmagami je s tretjega napredoval na prvo mesto, kjer ima zdaj točko prednosti pred francoskima nasprotnikoma Theom De Ramecourtom in Axelom Mazello.

Na evropskem prvenstvu formula kite je 19-letni koprčan Toni 
Vodišek dan pred koncem prevzel vodstvo. Foto: IKA
Na evropskem prvenstvu formula kite je 19-letni koprčan Toni Vodišek dan pred koncem prevzel vodstvo. Foto: IKA

TORREGRANDE > 60 jadralcev iz 22 držav je po kvalifikacijah in štafetni tekmi včeraj na Sardiniji nadaljevalo nastope na evropskem prvenstvu, kjer so najboljši krmarji zajadrali v zlati skupini. V 16 do 19 vozlih termičnega vetra so odjadrali pet plovov, glavni šov pa sta uprizorila 19-letni Slovenec Toni Vodišek in Francoz Theo De Ramecourt, ki sta se po regatni progi lovila kot mačka in miš.

"To je bil dober dvoboj! Ko se je Ramecourt tik pred ciljem zadnje regate zvrnil, sva bila že povsem na meji. Priganjala sva se do skrajnosti in če se ne bi on prevrnil, bi se verjetno jaz. Naredil sem veliko napak, toda počasi jih odpravljam," je prvi finalni dan ocenil Vodišek, ki bo danes storil vse, da ubrani vodstvo in osvoji prvi naslov evropskega prvaka. Formula kite je bila novembra lani uvrščena v olimpijski program, olimpijski krst pa bo doživela na olimpijskih igrah v Parizu leta 2024.

Vrstni red

1. SLO Toni Vodišek 11 točk / 3.,3.,2.,1.,(6.),1.,1.

2. FRA Theo De Ramecourt 12 točk / 1.,1.,3.,3.,1.,(7.),3.

3. FRA Axel Mazella 12 točk / 2.,2.,(dnc),2.,2.,2.,2.

4. FRA Benoit Gomez 24 točk / 4.,4.,(9.),5.,3.,3.,5.

5. GER Florian Gruber 31 točk / 5.,5.,5.,(6.),4.,6.,6.


Najbolj brano