Mesto mnogih priložnosti

Na ajdovskem letališču je bilo živahno, saj je Ljudska univerza Ajdovščina s partnerji ter ob podpori Občine Ajdovščina, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter javne agencije Spirit tretje leto zapored pripravila dan ajdovske industrije in podjetništva.

 Foto: Alenka Tratnik
Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Tretja izvedba InCastre je bila največja doslej, saj se je na njej predstavilo več kot 40 podjetij in gospodarskih družb, tudi največja, fakultete Univerze v Novi Gorici in številna društva ter druge nevladne organizacije. Ob inovativnih predstavitvah na stojnicah so se nekatera podjetja odločila odpreti svoja vrata tudi za vodene oglede.

Včerajšnje dogajanje je bilo v prvi vrsti namenjeno učencem osmih in devetih razredov ter dijakom iz severne Primorske, pa tudi z drugih koncev Primorske, ki so se lahko iz prve roke seznanili z različnimi dejavnostmi, poklici ter možnostmi za opravljanje prakse, kar jim bo pomagalo tudi pri odločanju o nadaljnjem šolanju ali iskanju zaposlitve.

Današnje dogajanje je bilo tudi družabno obarvano, s predstavitvami starih obrti, z ustvarjalnimi delavnicami, plesnimi nastopi, turističnimi ogledi ter možnostjo panoramskih poletov nad Ajdovščino, manjkala pa ni niti ponudba lokalnih izdelkov in pridelkov. Tudi inovativnih, s katerimi ajdovski ponudniki in podjetniki prodirajo na tržišča.

“Naš namen je obiskovalcem dogodka na zanimiv način predstaviti čim več ajdovskih podjetij in njihove dejavnosti ter uspešne zgodbe, saj menimo, da so lahko zgled marsikateremu podjetju v Sloveniji in po svetu ter nam v velik ponos,” je ob dogodku, ki so ga letos podnaslovili z mislijo Spoznaj Ajdovščino, mesto industrije, podjetništva in mnogih priložnosti, povedala direktorica Ljudske univerze Ajdovščina Eva Mermolja.


Najbolj brano