Skale so se odkrušile in zadele delavca

Na delavca sežanskega Marmorja, ki sta vpenjala stroj za sekanje kamna, se je včeraj v kamnolomu pri Lipici zrušilo nekaj večjih in manjših skal. 56-letnika so le odrgnile po obrazu in telesu, 39-letniku pa poškodovale glavo in hrbet.

V lipiškem kamnolomu sta jo včeraj zjutraj skupila delavca 
sežanskega Marmorja.  Foto: Helena Race
V lipiškem kamnolomu sta jo včeraj zjutraj skupila delavca sežanskega Marmorja.  Foto: Helena Race

LIPICA > Nesreča se je zgodila včeraj, dvajset minut pred osmo uro zjutraj, ko sta delavca sežanskega Marmorja, stara 56 in 39 let, v lipiškem kamnolomu na globini 70 metrov vpenjala verižni zasekovalni stroj.

Medtem ko sta delala, se je s stene nad njima odkrušilo več kamnitih skal, dve večji in več manjših. Nekaj skal je zadelo delavca, k sreči pa sta ta imela na sebi vso predpisano opremo, sicer bi lahko prišlo do najhujšega. Vseeno so skale starejšega poškodovale po obrazu in nogah, mlajši pa je očitno dobil močnejše udarce. Utrpel je poškodbe glave, tožil pa je tudi zaradi bolečin v hrbtu.

Oba delavca so na kraju oskrbeli njuni kolegi, nato pa so na kraj nesreče prihiteli sežanski gasilci in reševalci. Delavca sta bila takrat že na površju, reševalci so ju dodatno oskrbeli in odpeljali v izolsko bolnišnico.


Najbolj brano