Pordenone je stopnička više

Bronxi so v lanski prvenstveni sezoni po rednem delu osvojili šesto mesto, v četrtfinalu pa so morali priznati premoč Litiji. Cilje, ki so v novi sezoni prve slovenske futsal lige (SFL) višji, bodo Škofjoti lovili brez najboljšega strelca iz zadnjih sezon, Nika Zajca.

Nik Zajc (št. 15) tudi v novem klubu upa na nastope v reprezentančnem dresu.  Foto: Tomaž Primožič/FPA
Nik Zajc (št. 15) tudi v novem klubu upa na nastope v reprezentančnem dresu.  Foto: Tomaž Primožič/FPA

IZOLA > 26-letni Nik Zajc, tudi slovenski reprezentant, je pred začetkom futsal sezone prestopil k italijanskemu tretjeligašu Pordenoneju. Sam pravi, da gre za korak naprej v njegovi karieri.

Uspelo vam je, kar ste z igrami v preteklih sezonah tudi napovedovali. Ste ponosni na prestop v Italijo?

“Po dolgih letih sem se vendarle odločil za nov korak v svoji karieri. Imel sem nekaj ponudb, sprejel pa sem tisto iz Pordenoneja. Seveda sem ponosen. Upam, da bom igre iz slovenske lige uspel prenesti tudi v italijanske dvorane. Želim si zabijati zadetke.”

Nik Zajc

igralec futsala

“Rekel sem si, da je to morda zadnji vlak, ki ga lahko izkoristim.”

Kaj vas je pri odločitvi najbolj prepričalo?

“Imel sem veliko ponudb, mnogi klubi so me želeli in rekel sem si, da je to morda zadnji vlak, ki ga lahko izkoristim. Ker je bila tudi ponudba privlačna, nisem veliko razmišljal.”

Ste se odločili za Italijo tudi zaradi bližine doma?

“Tudi, doma je pač najlepše. Želim ostati v Izoli, tudi zato sem izbral bližnjo Italijo. Prestop v Pordenone je pravzaprav lepa priložnost, da ostanem doma.”

V minuli sezoni ste v rednem delu prve SFL zabili kar 35 zadetkov. Za Bronx ste prispevali več kot polovico golov. Zadetke od vas pričakujejo tudi v Italiji.

“Goli so posledica ekipne igre. Zanje nisem zaslužen le jaz, ampak vsa ekipa. Selim se v italijansko tretjeligaško tekmovanje, na drugi strani bodo novi nasprotniki. Ne bo lahko, a potrudil se bom upravičiti zaupanje.”

Kako ste se vklopili v ekipo? So vas soigralci sprejeli?

“So. S soigralci se dobro razumem, težava ni niti jezik, saj govorim italijansko. Še preden sem odšel v Pordenone, sem se pozanimal, za kakšen klub gre. Prav tako sem dobil nekaj informacij o fantih, ki tam igrajo. Za zdaj sem zadovoljen.”

Na Škofijah za vami ostaja velika vrzel, Bronxi so ostali brez kapetana in najboljšega strelca iz zadnjih sezon. Zagotovo vas bodo pogrešali.

“Bodo, a vselej se najde kdo, ki potem to vlogo tudi prevzame. Mladeniči, ki prihajajo, bodo zagotovo dali vse od sebe, da Škofjoti nadaljujejo svojo zgodbo uspešno kot doslej.”


Najbolj brano