Vlamljali v lokale na Ajdovskem

Včeraj ponoči so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal v Ajdovščini. Po prvih zbranih podatkih je storilec z neznanim predmetom udaril po steklu vhodnih vrat lokala in skozi nastalo odprtino vstopil v notranjost. Preiskal je prostore in ukradel blagajno.

 Foto: GPU
Foto: GPU

PRIMORSKA > Prav tako so policisti včeraj ob 2.32 obravnavali vlom še v drugi gostinski lokal v Ajdovščini. Nepridiprav je udaril steklo vhodnih vrat in skozi nastalo odprtino vstopil v notranjost. Preiskal je prostore in si prilastil manjšo vsoto denarja.

Ob 3.23 pa so policiste obvestili še o tretjem vlomu v gostinski lokal v Ajdovščini. Nepridiprav tokrat ni ničesar ukradel. Policisti nadaljujejo s preiskavo vlomov v gostinske lokale na Ajdovskem in bodo po zaključku preiskave vseh treh obravnavanih primerov podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.

Voznica je pobegnila

Danes ob 8.47 so policiste obvestil o prometni nesreči s pobegom v Novi Gorici, v kateri sta bila udeležena pešec (otrok) in neznana voznica avtomobila. V prometni nesreči se je otrok predvidoma lažje poškodoval in mu je bila kasneje nudena zdravniška pomoč v ZD Nova Gorica. Po prvih ugotovitvah je prometno nesrečo povzročila neznana voznica avtomobila bele barve, italijanskih registrskih številk. Da bi razjasnili vse okoliščine prometne nesreče, policisti prosijo vse očividce, ki imajo koristne informacije, da o tem obvestijo policijsko postajo (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronski naslov: pp_nova_gorica.pung@policija.si) oziroma se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pa pokličejo na intervencijsko številko policije 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200.

Prometna nesreča pri avtobusni postaji

Danes dopoldne so policiste obvestili o prometni nesreči v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je zaenkrat še neznani voznik osebnega avtomobila znamke vw passat pri avtobusni postaji med vzvratno vožnjo podrsal prednji drugega avtomobila znamke bmw, ki ga je vozila 42-letna voznica. Omenjena voznica je kasneje opazila, da je nastala poškodba na prednjem odbijaču njenega vozila. Povzročitelju prometne nesreče bo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča na parkirišču

Danes, nekaj po 7. uri zjutraj, so policisti obravnavali prometno nesrečo na parkirišču v Ajdovščini, kjer je voznik tovornega avtomobila s priklopnikom pri vzvratni vožnji zadel drugo osebno vozilo. Policisti so 31-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Vozilo na boku

Policisti so včeraj ob 12.59 obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti med naseljema Kamno in Volarje, kjer je z vozišča zapeljalo osebno vozilo. Na kraju so policisti z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik nemški voznik osebnega vozila peljal iz smeri Peršetov proti naselju Kamno.

Med vožnjo je po desnem ovinku nemški voznik z vozilom zapeljal na izogibališče na desni strani, kjer pa se zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom ni uspel pravočasno ustaviti. Zapeljal je na rob vozišča, kjer se je vozilo delno prevrnilo na bok. Poleg policistov so na kraju prometne nesreče posredovali tudi gasilci PGD Tolmin, nihče se ni poškodoval. Policisti so nemškemu vozniku izrekli globo.

Voznica avtomobila je izsilila prednost

Prometni policisti so včeraj ob 23.25 obravnavali prometno nesrečo v semaforiziranem križišču v Solkanu, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 44-letna voznica avtomobila, kandidatka za voznico, vozila iz Nove Gorice in na koncu solkanske obvoznice v križišču zavijala levo, pri tem pa izsilila prednost 25-letnemu vozniku avtomobila, zaradi česa je med njunimi vozili prišlo do trčenja. V prometni nesreči so se 44-letna voznica in oba sopotnika v njenem vozilu (49-letni voznik spremljevalec in mladoletna oseba) lažje poškodovali. V nadaljevanju postopka so policisti 49-letnemu vozniku spremljevalcu odredili preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,17 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prometni policisti so 44-letni povzročiteljici prometne nesreče izdali plačilni nalog, prav tako je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog 49-letnemu vozniku spremljevalcu.

Zaletela se je ograjo

Včeraj okoli 22. ure je bila policija obveščena o prometni nesreči na odseku hitre ceste med Vipavo in Ajdovščino, v kateri je bila udeležena 33-letna voznica avtomobila. Policisti so ugotovili, da je peljala po hitri cesti iz Vipave proti Ajdovščini in med vožnjo na omenjeni relaciji zapeljala v desno in se z vozilom zaletela v varnostno ograjo, nato pa levo v odbojno ograjo. Voznica je bila v prometni nesreči lažje poškodovana. Poleg policistov in reševalcev NMP ZD Ajdovščina so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in delavca DARS-a. Kasneje je bila voznica po nudeni zdravniški oskrbi v šempetrski bolnišnici odpuščena v domačo nego. V nadaljevanju je bilo tudi ugotovljeno, da je slednja vozila pod vplivom alkohola. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Vozil pod vplivom alkohola

Včeraj, malo po 20. uri, so policisti v naselju Volče med izvajanjem nadzora v cestnem prometu ustavili 40-letnega voznika avtomobila, državljana Italije. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal 0,30 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako je bilo še ugotovljeno, da je italijanski državljan vozil osebno vozilo v cestnem prometu kljub temu, da mu je potekla veljavnost vozniškega dovoljenja. Tolminski policisti so mu vozilo v skladu s prometno zakonodajo zasegli, zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


Najbolj brano