Vodišek je številka ena v svetovnem kitefoilu

Tretja tekma svetovne kitefoil serije se je na stičišču Vzhodnokitajskega in Južnokitajskega morja zaradi nevarnih razmer končala z odpovedjo zadnjih treh plovov in novo zmago Tonija Vodiška.

Za Tonijem Vodiškom (desno) je je naravnost sanjska sezona. Foto: Alex Schwarz Sports Photography
Za Tonijem Vodiškom (desno) je je naravnost sanjska sezona. Foto: Alex Schwarz Sports Photography

ŠANGHAJ > Primorski najstnik je v sedemnajstih regatah med 27 jadralci devetkrat prijadral prvi skozi cilj in poleg medalje v žep pospravil tudi levji delež 40.000 ameriških dolarjev denarnega sklada.

“V Pingtanu takega uspeha nisem pričakoval, saj jadranja v močnih vetrovih nisem vajen. Tekmovanje v več kot 25 vozlih in penastih valovih je bilo na trenutke kar strašljivo, zato me najbolj veseli podatek, da sem dobil več kot polovico regat,” je bil vnovične potrditve življenjske forme zadovoljen Vodišek, za katerim je naravnost sanjska sezona. V članski konkurenci se je v svetovni vrh izstrelil konec julija v Gizzeriji, kjer je prvič stal na najvišji stopnički zmagovalnega odra.

Minuli vikend je uspeh dopolnil z zmago na drugi etapi v Weifangu, sedaj pa je svetovno konkurenco ugnal še v Pingtanu, od koder se vrača kot glavni favorit za skupno zmago in po novem tudi kot vodilni na svetovni jakostni lestvici.


Najbolj brano