Ali se bodo ugonobili sami?

Avgusta je na HBO startala druga sezona satirične drame Nasledstvo, v kateri ima glavno vlogo ena izmed najbogatejših družin na svetu, ki želi tokrat še razširiti svojo prevlado na medijskem trgu. V ospredju prikaza te fiktivne newyorške družine so še vedno njihovi povsem disfunkcionalni družinski odnosi, njihova glavna skrb pa je, kdo bo nasledil ciničnega kapitalističnega šakala Logana Royja.

Glavna vojna za nasledstvo se bo, kot kaže, odvijala med Siobhan in Kendallom.
Glavna vojna za nasledstvo se bo, kot kaže, odvijala med Siobhan in Kendallom. 

Samodržec Logan Roy (Brian Cox) je s svojimi številnimi drznimi in marsikdaj tudi zelo umazanimi poslovnimi potezami ustvaril finančni imperij Waystar Royco. A Logan je že stopil v svoja 80. leta, v družini pa so se začela pojavljati vse večja trenja, kdo bo nasledil veliki imperij, zadeve pa je še pospešila Loganova možganska kap.

Kendall si liže rane

Po izdaji glavnega pretendenta za “prestol” Kendalla (Jeremy Strong) v prvi sezoni, ki se je spečal z njihovim največjim konkurentom in pripravljal sovražni prevzem, si ta v drugi sezoni predvsem liže rane. Družina ga je z veliko nejevero po spodletelem poizkusu prevzema sicer ponovno sprejela medse, Kendall pa polagoma iz naivnega in šibkega lika vse bolj začne postajati podoben svojemu brezkompromisnemu očetu. Logan naj bi tokrat sicer vse svoje upe položil v edino hčer, bistro politično strateginjo Siobhan (Sarah Snook), a kmalu ugotovimo, da stari lisjak ponovno preigrava različne scenarije na več ravneh. Glavna “vojna” pa se bo, kot kaže, odvijala med Siobhan in Kendallom.

“Privesek” Tom in bratranec Greg

Iz igre za prestižni položaj bo verjetno izvisel nedorasli in razvajeni Roman (Kieran Culkin), ki ima vse bolj perverzen odnos z dolgoletno pravno svetovalko korporacije Gerri (J. Smith-Cameron). Zelo poseben lik, ki je večinoma sicer v ozadju, a ko se pojavi, poskrbi za vrsto situacijskih črno-humornih vložkov, je zasanjani in ne najbolj brihtni Connor. Ta še vedno noče imeti opraviti z družinskim podjetjem, tokrat pa se je odločil, da bo naposled le nekaj naredil iz sebe - podal se bo v bitko za predsednika ZDA. Največ odbitih in nepredvidljivih situacij ter dialogov ustvarita Siobhanin povzpetniški zaročenec, “privesek” Tom (Matthew Macfadyen), ki je očitno pripravljen požreti marsikaj, in rahlo retardirani revni bratranec Greg (Nicholas Braun), ki je padel v jetsetovski newyorški svet, v katerem se ne znajde najbolje. Marcia, Loganova druga žena (Hiam Abbas), je v omenjeni družinski konfiguraciji tudi v drugi sezoni še vedno edina topla in prizemljena osebnost.

Glavna preokupacija ožje družine, ki je vpeta v Waystar Royco, je prevzem ene najbolj kredibilnih ameriških medijskih hiš in si s tem zagotoviti izjemno konkurenčno prednost. Tu nastopi veliko taktiziranja, v katerem je Logan sicer zelo vešč, a kaj ko njihovi družinski disfunkcionalni odnosi ponovno z vso silo udarijo na plan in utegnejo skaziti posel stoletja.


Najbolj brano