Anketa o tem, kje bo decembrski šotor?

Prireditveni šotor, ki ga decembra vsako leto ankaranska občina postavi v središče kraja, bo tudi letos vabil k druženju. Vprašanje je le, na katero lokacijo ga bodo letos postavili. Za mnenje je občina z anketo povprašala tudi krajane.

Decembrske prireditve v Ankaranu obišče do 5000 obiskovalcev.  Foto: Mirsad Grga Demirović
Decembrske prireditve v Ankaranu obišče do 5000 obiskovalcev.  Foto: Mirsad Grga Demirović

ANKARAN > Ko ga postavijo v središče kraja, zasede prireditveni šotor dragocene parkirne prostore, to pa moti nemalo ljudi. Postavitev na parkirišču ima svoje prednosti, saj je bližje krajanom, otrokom in mladim pa ni treba prečkati glavne ceste, če želijo obiskati številne aktivnosti, ki se decembra dogajajo v ankaranskem začasnem kulturnem domu, kar decembra postane prireditveni šotor.

Občini pa se ponuja še ena lokacija, pravi župan Gregor Strmčnik, in sicer na območju Adrie Ankaran, kjer jim je vodstvo z direktorjem Alešem Samejo že namenilo parcelo tik pod avtobusno postajo. Če bi prireditveni šotor postavili tja, bi bilo parkirišče v centru kraja še naprej na voljo krajanom in obiskovalcem. Pojavlja pa se zagata, pravi župan Strmčnik, ali ne bi bila lokacija v Adrii Ankaran prednostim navkljub neprimerna. Če nič drugega, bi morali mladi Ankarančani prečkati Jadransko cesto, kar pa župana skrbi. Z anketnim lističem želijo zbrati mnenja krajanov in sprejeti dokončno odločitev o lokaciji šotora.

Za prireditve in stroške, ki nastajajo v sklopu Decembra v Ankaranu, je občina v letošnjem proračunu namenila 205.334 evrov. Lansko leto jo je šotor, ki ga postavlja podjetje Petre, stal 17.000 evrov, drsališče prav tako 17.000 evrov, za glasbeni program so odšteli 40.000 evrov, med stroške pa sodijo tudi stroški dela. Lani so pripravili več kot 40 dogodkov, prireditve pa je obiskalo od 4000 do 5000 ljudi.


Najbolj brano