Namesto direktorja imajo vršilko dolžnosti

Vesna Vičič, dosedanja vodja oddelka za okolje in prostor v občini Piran, je včeraj postala vršilka dolžnosti direktorice piranske občinske uprave. Dosedanji direktor Aleš Buležan je na lastno željo predčasno prekinil mandat, razpis, s katerim je občina iskala njegovega naslednika, pa ni uspel.

Vesna Vičič Foto: Zdravko Primožič/FPA
Vesna Vičič Foto: Zdravko Primožič/FPA

PIRAN > Aleš Buležan je avgusta 2017 za obdobje petih let postal direktor piranske občinske uprave. Odpoved je oddal julija letos, napisal pa jo je že marca, vendar takrat župan Đenio Zadković njegove odpovedi ni sprejel. Uradno je odstopil zaradi osebnih razlogov, za naš časnik pa je povedal, da ga med drugim moti, ker župan nima koalicije. Odpovedni rok je Buležanu potekel 15. septembra.

Đenio Zadković je že julija objavil javni razpis, s katerim se je občina podala v iskanje novega direktorja občinske uprave. “Iskali smo nekoga, ki pozna delo v javni upravi. Prijavilo se je pet oseb, povabili smo jih tudi na pogovor, vendar smo ugotovili, da nihče od prijavljenih ni primeren za to delovno mesto,” je za naš časnik povedal župan Zadković.

Ali bodo razpis ponovili, še ni znano. Vesna Vičič bo lahko na funkciji vršilke dolžnosti najdlje pol leta, če pa se bo strokovno izkazala, bi lahko to delovno mesto prevzela tudi s polnimi pooblastili. “Kot vršilka dolžnosti imam nalogo, da vodim občinsko upravo, skrbim, da so zastavljeni projekti pravočasno narejeni in da sproti izpolnjujemo svoje zakonske obveznosti. Še vedno bom vodila tudi urad za okolje in prostor, saj moramo denimo do konca speljati občinski prostorski načrt,” je o svojih novih delovnih obveznostih za naš časnik povedala Vesna Vičič.

Diplomirana pravnica, Pirančanka, ki stanuje v Kopru, je od avgusta 2018 vodila oddelek za okolje in prostor občine Piran. Predtem je osem let delala v podobnem oddelku v izolski občinski upravi in ga tudi vodila. Še prej je delala v Študentski organizaciji Univerze na Primorskem.


Najbolj brano