Bia Separations je med najbolj inovativnimi podjetji v Evropi

Podjetje Bia Separations je postalo slovenski nacionalni zmagovalec na tekmovanju European Business Awards v kategoriji inovacij. Decembra bo v tej kategoriji zastopalo Slovenijo v finalnem delu tekmovanja, ki bo na Poljskem.

Podjetje Bia Separations je postalo nacionalni zmagovalec v kategoriji Inovacije med podjetji s prihodki do 25 milijonov evrov. Foto: Leo Caharija
Podjetje Bia Separations je postalo nacionalni zmagovalec v kategoriji Inovacije med podjetji s prihodki do 25 milijonov evrov. Foto: Leo Caharija

AJDOVŠČINA > Kot so sporočili iz ajdovskega podjetja, je neodvisna komisija, sestavljena iz poslovnežev, politikov in akademikov, nacionalne zmagovalce izbrala iz nabora 2753 podjetij, ki so jih julija uvrstili na lestvico najbolj navdihujočih, uspešnih in dinamičnih podjetij v Evropi.

Bia Separations je vodilni svetovni proizvajalec monolitnih kromatografskih kolon za proizvodnjo, čiščenje in analizo večjih bioloških učinkovin. Podjetje ima v Sloveniji raziskovalne in proizvodne obrate ter prodajne pisarne in distributerje po vsem svetu.

2753

podjetij so julija uvrstili na lestvico najbolj navdihujočih, uspešnih in dinamičnih podjetij v Evropi

Evropski zmagovalci bodo znani v Varšavi

“Priznanje za nacionalnega zmagovalca pomeni, da podjetje izkazuje izjemno inovativnost, etiko in poslovni uspeh,” je o družbi Bia Separations, ki jo je ocenil kot eno najboljših v Evropi, povedal izvršni direktor European Business Awards Adrian Tripp.

Podjetje se tako uvršča v zadnji krog ocenjevanja, ki bo 3. in 4. decembra potekalo v Varšavi na Poljskem, kjer bodo razglašeni evropski zmagovalci skupnih kategorij. Evropska poslovna nagrada European Business Awards se sicer podeljuje dvanajsto leto.

Kot Apple v zgodnjih fazah

“V Bia Separations smo edinstven primer podjetja na tem področju v slovenskem okolju, ki izhaja iz znanstvenega okolja. Z uporabo inovacij, tržne usmerjenosti in najsodobnejših znanj smo razvili strateško tehnologijo, s katero v naši industriji odsevamo Apple v zgodnih fazah, ko so razvili inovacijo, ki jo danes uporablja cel svet,” je ob imenovanju za nacionalnega zmagovalca povedal soustanovitelj in direktor podjetja Bia Separations Aleš Štrancar.

Pojasnil je tudi, da gre večino razvoja in inovacij pripisati slovenski ekipi, ki s svojim dobro opravljenim in ciljno usmerjenim delom posredno rešuje življenja po vsem svetu.


Najbolj brano