Koprčani v izdihljajih tekme remizirali z Loko

Potem ko so Koprčani v uvodnem krogu prve DRL izgubili v Dobovi, so na sobotnem obračunu z Loko uspeli izvleči točko. Čeprav se je v 54. minuti pri izidu 23:20 v korist gostov zdelo, da bodo rumeno-modri ponovno izgubili, so strnili obrambne vrste in z golom v izdihljajih tekme uspeli remizirati.

 Foto: Tomaž Primožič/FPA
Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Škofjeločani so se na gostovanje v Koper odpravili polni optimizma, saj so v prvem krogu presenetljivo ugnali favorizirane Velenjčane. Na drugi strani prenovljena rumeno-modra ekipa še ni pokazala tistega, kar vodilni v klubu pričakujejo. Tudi v uvodu druge letošnje tekme je bilo v koprskih vrstah čutiti precej treme.

Prvi polčas je prinesel precejšnje število tehničnih napak domačih igralcev, kar pa gostje niso znali kaznovati na pravi način. V enajsti minuti je novinec Jaka Avsec zabil še svoj drugi zadetek na tekmi in Koprčani so vodili s 6:4. Ob izključitvi izkušenega Deana Dolenca so Škofjeločani narekovali oster ritem in z delnim izidom 5:0 pobegnili na tri zadetke prednosti. Ravno to pa je očitno v 20. minuti razhudilo Tilna Sokoliča, ki je do tega trenutka dosegel samo en gol. A nato je vajeti igre prevzel v svoje roke. Sledilo je kar sedem zadetkov izjemnega Koprčana, s katerimi so domačini pred zadnjo minuto prvega dela celo povedli (14:13). Na žalost domačih ljubiteljev rokometa pa je tik pred odmorom za 14:14 zadel Aljaž Jesenko.

Dvorana Bonifika, gledalcev 300, sodnika: Majer in Žitnik (oba Trebnje).

> Koper: Dolenc, Žagar, Avsec 3, Krečič 2, Konjević 1, Postogna, Moljk, Smolnik 3, Sokolič 11, Guček 2, Marić, Makuc, Stopar 1, Dobaj, Breznikar 2, Štavar.

> Urbanscape Loka: Vrbinc 6, Gartner, Dolenc, Grojzdek, Jamnik 3, M. Jesenko 2, Juričan, Mali, Tomac-Teržan, Jeseničnik, Pipp 3, A. Jesenko 5, Pokorn, Šibanc 5, Marinović, Atanasov 1.

> Sedemmetrovke: Koper 5 (4), Urbanscape Loka 2 (2).

> Izključitve: Koper 16, Urbanscape Loka 6 minut.

> Rdeča kartona: Moljk (59.), Dolenc (60.).

Remi enak zmagi

Nadaljevanje je pripadlo gostiteljem, ki so v 37. minuti z novim zadetkom Sokoliča (iz sedemmetrovke) prvič na tekmi povedli z dvema goloma prednosti (17:15). Prebudili so se tudi domači navijači. A gostje se z vodstvom Kopra niso želeli sprijazniti. Za novo menjavo v vodstvu (18:19) je v 44. minuti poskrbel Aleksander Atanasov. Koprčani so v naslednjih dveh napadih uspeli izid poravnati. Je pa končnica prinesla še več drame. Primorci se nikakor niso strinjali s sodniškim kriterijem, tudi domača klop je prejela opozorilo. Ob nekaj dvomljivih sodniških odločitvah so gostje v 54. minuti pobegnili na tri zadetke prednosti. Zdelo se je, da so rumeno-modri zlomljeni, a se trener Uroš Rapotec ni predajal. Zaukazal je več fanatične borbenosti in bolj strnjene obrambne vrste, kar je na koncu tudi prineslo rezultat. Svoje je v vratih dodal tudi rezervni čuvaj mreže Aleš Štavar. Za končnih 25:25 je zadel mladi Denis Konjević. Škofjeločani so imeli ob izteku srečanja še strel z devetih metrov, a prek visokega domačega bloka ni šlo.

“Zadovoljni ne moremo biti, saj bi morali doma zmagovati. Treba je pošteno priznati, da si je Loka točko zaslužila,” je po tekmi povedal domači kapetan Žiga Smolnik, trener Rapotec pa je dodal: “Na začetku nismo bili pravi, fantje so se borili in si zaslužili to točko, ki je ob takem poteku in razpletu velika kot zmaga. Obramba je bila na nivoju, a preveč napak smo naredili v napadu.”


Najbolj brano