Pride tovornjak in zasuje zabojnike z gradbenimi odpadki

Sobotno jutro je prebivalcem Rožne Doline znova prineslo neprijetno presenečenje. Ob kontejnerskem mestu med Rožno Dolino in Rafutom je nekdo s tovornjaka odvrgel goro gradbenih odpadkov. To se dogaja redno, pravijo domačini, in to kljub številnim pozivom pristojnim.

Kup gradbenih odpadkov je tokrat še posebej zajeten, saj prekriva 
zabojnike komunale. Foto: Vesna Humar
Kup gradbenih odpadkov je tokrat še posebej zajeten, saj prekriva zabojnike komunale. Foto: Vesna Humar

ROŽNA DOLINA > “Kup odpadkov je tokrat nezaslišano visok. Sega čez zabojnike. Nisem si predstavljal, da lahko nekdo sploh naredi kaj takšnega,” je zjutraj poudaril stanovalec Marko Školaris, ki si s sosedi že leta prizadeva rešiti žgočo težavo.

Črne vreče in škatle, v katerih so odpadki od gradbenih del, so tokrat prišli s tovornjaka, ki naj bi imel italijansko registrsko oznako. Italijansko podjetje je navedeno kot prejemnik pošiljke tudi na etiketah, ki so še prilepljene na kartonskih škatlah.

Na kartonskih škatlah so še prilepljene etikete, na katerih je kot prejemnik navedeno italijansko podjetje.

“To, da odpadke odlagajo gradbena podjetja iz sosednje Italije, je povsem običajno. Mislim si, da je pri njih odlaganje odpadkov drago. In zato jih pripeljejo čez mejo ter odložijo zastonj,” razmišlja Školaris.

Stanovalci so o dogajanju večkrat obvestili Komunalo Nova Gorica, ki naj bi podatke posredovala okoljski inšpekciji. A inšpektorja domačini na prizorišču še niso videli. O problematiki je v prejšnjem sklicu razpravljal celo občinski svet. Tokrat so poklicali tudi policijo, ki naj bi si prizorišče danes dopoldne že ogledala.


Najbolj brano