Svetniški klubi, ki niso del županove koalicije, so zanjo izvedeli iz medijev

V svetniških klubih, ki so ostali zunaj županove koalicije, listah Mef in Izolani, Izola prihodnosti ter strankah Levica in SDS, zatrjujejo, da so za podpis koalicijske pogodbe izvedeli iz medijev. Ker sami niso bili pozvani k sooblikovanju koalicije, so prepričani, da je Izola dobila prej interesno združenje kot pravo koalicijo.

V svetniških klubih, ki so ostali zunaj županove koalicije,  listah Mef 
in Izolani, Izola prihodnosti ter strankah  Levica in  SDS,  so 
prepričani, da je  Izola dobila    prej  interesno združenje  kot pravo 
koalicijo. Foto: Mirjana Cerin
V svetniških klubih, ki so ostali zunaj županove koalicije, listah Mef in Izolani, Izola prihodnosti ter strankah Levica in SDS, so prepričani, da je Izola dobila prej interesno združenje kot pravo koalicijo. Foto: Mirjana Cerin

IZOLA >“Najverjetneje se je to zgodilo, ker smo dokazali, da nismo glasovalni stroj,” so zapisali v sporočilu za javnost. Za prvih deset mesecev mandata župana Danila Markočiča, ko je omenjal koalicijo 23 svetnikov, pravijo, da so bili tudi kritični, vendar ne “kritikantski”. Zato naj bi dosegli zavrnitev predlogov, ki bi bili koristni le za posameznike.

“Zahtevali smo odgovornost za napake, ki so občinski proračun zamajale v temeljih, pa zanje nihče ne odgovarja, bili smo proti predvideni reorganizaciji občinske uprave, s katero bi ukinili nadzorne funkcije, zahtevali smo podaljšanje javne razgrnitve prostorskega načrta, ki so jo umestili v dopustniški čas, ker bi radi na hitro omogočili pozidavo velikega dela kmetijskih zemljišč.”

Markočiču očitajo, da je sestavil koalicijo s štirimi protikandidati iz volilnega obdobja, ker naj bi ugotovili, da jih povezujejo posebni cilji. “Če so med njimi nov gasilski dom, vlaganje v športno infrastrukturo, programi za mlade in njihova vključitev v strategijo razvoja, naložbe na podeželju in nov kulturni dom, kot so zapisali, ugotavljamo, da so to tudi naši cilji. Očitno so jih združili nekateri drugi cilji, ki pa jih niso navedli,” so prepričani.

Sami se ne nameravajo povezovati, češ da se ne vidijo v vlogi opozicije. Še naprej bodo delovali, kot bi bili pozicija, “ki zagovarja načela, ki so jih nekateri pozabili zaradi interesov. Volilci bodo čez tri leta že povedali, kaj si mislijo”.


Najbolj brano