Na delavnicah oratorija nesreča z ognjem

V času oratorija župnije Vrhpolje se je med delavnico, v kateri so otroci z mentorji izvajali kemijske poskuse, zgodila nepričakovana nesreča. Med poskusom faraonova kača je zagorelo, sunek burje pa naj bi zublje prenesel na majico osemletnega otroka. Ta je utrpel hujše opekline po trebuhu, a dobro okreva. V nesreči sta se poškodovala še dva mlajša otroka.

V času oratorija v Vrhpolju se je med izvajanjem kemijskega 
poskusa zgodila nesreča, v kateri so se poškodovali trije otroci.  Foto: Leo Caharija
V času oratorija v Vrhpolju se je med izvajanjem kemijskega poskusa zgodila nesreča, v kateri so se poškodovali trije otroci.  Foto: Leo Caharija

VRHPOLJE > Tretji teden v avgustu je župnija Vrhpolje organizirala oratorij za otroke, med katerim pa se je zgodila nesreča z ognjem. Ajdovski policisti so ugotovili, da se je nesreča, ki so jo obravnavali kot varnostni dogodek, zgodila, ko so udeleženci na delavnici z mentorji opravljali kemijski poskus faraonova kača.

Pri poskusu se zaradi reakcije vname ogenj, nenaden piš burje pa je v Vrhpolju nenadoma prekinil poskus, nekaj zubljev je prenesel na majico osemletnega fantka. “Šlo je za nezahteven poskus, ki ga najdemo v vseh otroških priročnikih. Če ne bi zagorela majica otroka, ne bi bilo težav,” je neljubo situacijo komentiral tamkajšnji župnik Janez Kržišnik, ki je otroka takoj odpeljal v najbližji zdravstveni dom.

Nato so dečka prepeljali v šempetrsko bolnišnico, od tam pa v ljubljanski klinični center. Utrpel je opekline obraza, rok in trebuha. V nesreči sta se laže poškodovala še dva mlajša otroka. Osemletnika so operirali in sanirali opekline. “Vesel sem, da se otroku stanje izboljšuje,” je še dejal župnik, na koprski škofiji pa o dogodku niso bili obveščeni. “Obžalujemo, da je do nesreče prišlo,” je dejal Božo Rustja, tiskovni predstavnik koprske škofije.

“Policisti ajdovske policijske postaje, ki vodijo postopek, še zbirajo dodatna obvestila v okviru predkazenskega postopka v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, ki se nanaša na varnostni dogodek, med katerim so bile poškodovane tri mladoletne osebe,” so še pojasnili na novogoriški policijski upravi, drugih podrobnosti zaradi mladoletnih udeležencev niso mogli posredovati. Celoten predkazenski postopek usmerja novogoriško tožilstvo. “Menim, da bodo pristojne službe ugotovile, da tu ni šlo za nobeno malomarnost,” je sklenil župnik. ac


Najbolj brano