V novi številki Primorskih novic preberite

V odnosu med koprsko občinsko svetnico in podžupanjo Olgo Franca ter civilnim gibanjem Skupaj je počilo. Medtem ko v gibanju sporočajo, da Olga Franca po lastni odločitvi ni več njihova članica, pa slednja pravi, da to ne drži. Ker ocenjujejo, da ne zastopa več ciljev in njihovega programa, jo pozivajo k odstopu z mesta občinske svetnice, a sama pravi, da tega ne bo storila.

Olga Franca (desno) in ena od vidnih predstavnic gibanja Skupaj 
Barbara Verdnik Foto: Gibanje Skupaj
Olga Franca (desno) in ena od vidnih predstavnic gibanja Skupaj Barbara Verdnik Foto: Gibanje Skupaj

Resor za boljši svet

Janez Lenarčič dodeljeni resor za krizno upravljanje razume tudi kot priznanje Sloveniji, “kjer smo stkali močno tradicijo nudenja humanitarne pomoči in civilne zaščite”.

Kdo bo direktor Zavoda za turizem?

Na razpis za direktorja pivškega zavoda za turizem, katerega glavni steber je Park vojaške zgodovine, je prispelo pet prijav.

Pralnica koles, skejt rampa in dvorane

Območje športno rekreacijskega parka Pale dobiva nove vsebine in infrastrukturo.

Panthera pristala na trupu

V torek nekaj minut pred poldnevom se je manjša nesreča zgodila na portoroškem letališču, v kateri pa ni bil nihče poškodovan.

Slovenski odbojkarji v Stožicah začenjajo evropsko prvenstvo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v četrtek ob 20.30 v ljubljanski dvorani Stožice na tekmi z Belorusijo prvič stopila na parket letošnjega evropskega prvenstva.

Koprčan Miha Blažič je proti Izraelu doživel ognjeni krst v kvalifikacijah za EP

Miha Blažič je doživel pravi ognjeni krst v kvalifikacijah za veliko tekmovanje. Proti Izraelu je v dobrih 30 minutah, kolikor jih je prebil na zelenici, 26-letni Koprčan doživel nemara več kot na prejšnjih treh dvobojih vred v dresu slovenske nogometne reprezentance.

Zid, ki podira zidove

Sodelovanje dveh galerij - izolske sodobnega nakita Drat in pivškega Centra za sodobno umetnost - je rodilo razstavo Zid, ki v resnici podira zidove med različnimi likovnimi izrazi in pred zidovi svari.

Kanalizacija vse bližje

Prihodnost, v kateri bo območje Dolge njive komunalno opremljeno in ljudje ne bodo več priklopljeni na greznice, postaja vse bolj otipljiva. Ankaranska občina bo od lastnikov odkupila zemljišča, na katerih bo nadaljevala s komunalnim opremljanjem, konec leta naj bi imela v rokah tudi gradbeno dovoljenje.

Hekerji napadli novogoriški teater

V zadnjih dneh so bila številna podjetja in ustanove znova tarče spletnih goljufov, ki so od njih “izpulili” več kot 300.000 evrov.


Najbolj brano