Naj poletni škljoc: suparji v sončnem zahodu

Hvala, drage bralke in bralci! S svojimi poletnimi škljoci ste popestrili poletne strani našega časnika in z zanimivimi poletnimi utrinki, opremljenimi s ključnikom #pnpoletniskljoc zapolnili tudi naš profil na instagramu. Čas je za razglasitev najboljših.

1. nagrada: Davorin Volavšek, Suparji na Debelem rtiču  Foto: Davorin Volavšek
1. nagrada: Davorin Volavšek, Suparji na Debelem rtiču  Foto: Davorin Volavšek

PRIMORSKA > Izmed več kot 150 škljocev, ki smo jih v minulih dveh mesecih prejeli v uredništvo, je tričlanska komisija Primorskih novic izbrala pet najzanimivejših, ki si zaslužijo nagrado.

Prvo nagrado, pametni telefon samsung galaxy A8 prejme fotografija Suparji na Debelem rtiču. Poslal nam jo je Davorin Volavšek iz Maribora. V objektiv je ujel osem oseb, ki na supih veslajo proti obali v sončnem zahodu. “Sončni zahodi imajo poleg prijetnega vizualnega učinka le redko tudi aktivni sporočilni dejavnik. V naši zmagovalni fotografiji so to silhuete oseb, ki veslajo stoje in tako najbolje izražajo vlogo človeškega dejavnika v stiku z naravo poleti. Kar osem jih je na posnetku in njihova številčnost ima prav tako svojo težo v širini in globini posnetka, svojo piko na i pa je vsekakor pristavila narava z mirnim morjem in atmosfero barv sončnega zahoda,” je izbiro utemeljil predsedujoči v komisiji, naš urednik fotografije Leo Caharija.

Drugo nagrado, vikend paket v apartmaju v Termah Olimia, si je prislužil Miloš Korenč iz Prad, ki je na Turistični kmetiji Mlin ujel otroško igro med osvežitvijo v reki in posnetek domiselno naslovil Rižana brez kerozina. Otroška poletna igrivost kroji tudi vzdušje tretjenagrajenega škljoca Družinski utrinki na sivkinem polju. V Ivanjem Gradu ga je posnel Denis Kuleshov, ki prejme polletno naročnino na digitalne Primorske novice. Enaka nagrada čaka tudi Daneja Brakiča, avtorja četrtonagrajenega škljoca, ki je posnel zanimivo 360-stopinjsko fotografijo, na kateri je plažo na rtu Kamenjak pretvoril v Vodni planet.

S knjigo Zakladi Slovenije pa bomo razveselili avtorja petonagrajenega škljoca, Balonska bitka. To je Kittikun Wankeundee, ki je fotografijo posnel v Izoli.

Oglejte si tudi fotogalerijo vseh škljocev, ki smo jih prejeli v uredništvo ter tistih, zbranih na instagramu pod ključnikom #pnpoletniskljoc.


Najbolj brano