Kanin se prilagaja gostom

Čeprav slepi in slabovidni iz vse Slovenije med obiskom Kanina niso mogli videti osupljivih razgledov na gore in morje, so skupaj z gostitelji iz Sončnega Kanina in Občine Bovec spoznali in dokazali, da je najvišji zimsko-smučarski center dostopen vsem, tudi ljudem s takšnimi ali drugačnimi omejitvami.

Sodelovanje med Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica, slovensko zvezo, Občino Bovec in Sončnim Kaninom je bilo poučno zlasti za lastnike in upravljalce Kanina. Navdušen odziv pogumnih gostov nakazuje pot naprej, kako naj center prilagaja svojo ponudbo ljudem s posebnimi potrebami. Zgolj ljudje z omejitvami lahko povedo, kaj zares potrebujejo. Sončni Kanin po včerajšnjem obisku že razmišlja o opremljanju tematskih poti z zvočnimi razlagami in uvajanjem dodatnih prilagoditev, ki bi olajšale obisk. Ko bo prišla skupina s kakšnimi drugačnimi omejitvami, se bodo posvetili njihovim potrebam, obljubljajo. V vsakem primeru bodo posebne potrebe gostov morali imeti v mislih, ko bodo pripravljali projekt nove kaninske žičnice.

Sončnemu Kaninu se dobro obrača. Posluje pozitivno, povrnili so dolgove. Zaposleni na majicah nosijo slogan Kanin je zakon.

Upravljalec Sončni Kanin se skupaj z lastnico visokogorskega centra Občino Bovec vse bolj prilagaja vsem gostom, kar razkriva odličen obisk. Do zaključka poletne sezone, predvidoma proti koncu septembra, se nadejajo okoli 30.000 gostov oziroma desetino več kot lansko poletje. Resnici na ljubo jim je bilo končno naklonjeno vreme, ki jih je prikrajšalo zgolj za štiri obratovalne dni.

Pogled usmerjajo proti zimi. Načrtujejo jesenski podrobnejši servis naprav z upanjem na zgodnji sneg. Nizajo novosti. Med drugim bodo uredili novo progo za smučarje prostega sloga, ki bo ena prvih varovanih prog v tem delu Evrope. Okrepili bodo manj zahtevne proge, da bodo bolj zanimivi za družine, v Bum Baru na smučišču bodo ponujali tudi hrano, v restavraciji na spodnji postaji gondolske žičnice že kuhajo.

Sončnemu Kaninu se dobro obrača. Posluje pozitivno, povrnili so dolgove. Zaposleni na majicah nosijo slogan Kanin je zakon. Načrtom za novogradnjo gondolske žičnice in za druge posodobitve je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek naklonjen. Obljublja denarno podporo in pomoč pri iskanju denarja EU, o čemer se bodo v Ljubljani pogovarjali že ta mesec.


Preberite še


Najbolj brano