V kombiju devet ilegalcev

Danes bodo policisti na sodišče pripeljali Ljubljančana, ki sta včeraj zjutraj nameravala v Italijo prepeljati devet ilegalnih prebežnikov iz Turčije, a jima ni uspelo. Eden je z alfo vozil v predhodnici, drugi pa je Turke peljal v kombiju.

 Foto: Daniel Novakovic/STA
Foto: Daniel Novakovic/STA

KOZINA > Včeraj zjutraj so policisti pri Kozini ustavili alfo slovenske registracije, pri odcepu za Skadanščino pa še slovenski kombi in ugotovili, da sta voznika povezana. Alfo je vozil 50-letni Ljubljančan, kombi pa 33-letnik iz okolice Ljubljane. Policistom je bilo takoj jasno, da je 50-letnik vozil pred kombijem, da bi ga opozarjal na morebitno nevarnost na cesti oziroma na policijske patrulje.

A jima vseeno ni uspelo priti do cilja. V izposojenem kombiju za prevoz potnikov je sedelo devet prebežnikov iz Turčije. V postopek so se vključili tudi koprski kriminalisti, včeraj z delom še niso končali.

Oba voznika naj bi policisti danes s kazensko ovadbo zaradi prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države pripeljali na zaslišanje na sodišče.

Policisti in kriminalisti so v slabem tednu dni obravnavali že enajst vodičev oziroma prevoznikov prebežnikov. Med osumljenimi sta bila le dva Slovenca, tožilstvu so ovadili osumljene iz Romunije, Srbije ter Bosne in Hercegovine.

Sicer pa so policisti na območju koprske policijske uprave od torka do srede zjutraj prestregli 54 tujcev, ki so nezakonito prestopili mejo s Hrvaško. Bistriški policisti so jih ustavili 36, koprski deset, kozinski osem. Trije tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, ostale pa bodo vrnili na Hrvaško. Med prebežniki je bilo 28 Afganistancev, dvanajst Pakistancev, šest Indijcev, pet državljanov Bangladeša, dva državljana Sirije in državljan Tunizije.


Najbolj brano