Slovenija brani bronasto kolajno

Danes se bo v francoskem Nantesu začelo ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu, na katerem tekmujeta obe slovenski reprezentanci. Fantje z novogoriškim olimpijcem Bojanom Tokićem so njen precej močnejši del.

Reprezentanca je del priprav v domači dvorani Bojana Tokića 
(drugi z desne)  opravila tudi v Novi Gorici. Foto: Igor Mušič
Reprezentanca je del priprav v domači dvorani Bojana Tokića (drugi z desne) opravila tudi v Novi Gorici. Foto: Igor Mušič

NANTES > Slovenci, ki so tretje mesto osvojili na minulem evropskem prvenstvu v Luksemburgu, začenjajo kot nosilci svoje uvodne turnirske skupine E, v kateri bodo tekmovali še s Hrvaško in z Nizozemsko. Jutri bodo prav Nizozemci prvi tekmec naših. Dekleta bodo na parketu v boju z Italijankami že danes.

V Franciji je po 24 reprezentanc v obeh konkurencah razdeljenih v osem skupin. V četrtfinale napreduje le najboljša ekipa iz skupine. Slovenski fantje imajo sicer močne, a premagljive tekmece, napredovanje naših deklet pa bi bila - glede na trenutno slovensko zasedbo (manjka prva igralka Alex Galič) in tekmice (Nemčija in Italija) - senzacija. V pomlajeno slovensko vrsto je selektorica Andreja Ojsteršek Urh uvrstila tudi članico izolskega Arrigonija Leo Paulin. V ekipi so še Ana Tofant, Aleksandra Vovk in Katarina Stražar.

Nosilci igre slovenske moške vrste so fantje, ki so pred dvema letoma osvojili bron - Hrastničan Darko Jorgić, Logatčan Deni Kožul in Novogoričan Bojan Tokić. Po potrebi bosta pomagala še mlada Peter Hribar in Tilen Cvetko. Bremena bodo sicer nekoliko drugače razporejena, pravi trikratni olimpijec Tokić: “Na prejšnjem prvenstvu sem voz vlekel jaz, sedaj pa bo to vlogo prevzel Jorgić, ki v zadnjem času res igra odlično. Midva s Kožulom mu bova pomagala po najboljših močeh. Darko je tisti, ki lahko proti vsem reprezentancam osvoji dve točki. Če se mu bo pripetila kakšna napaka, bo najina naloga, da jo popraviva.”

Primorec - dolga leta sicer prvi slovenski lopar - verjame v napredovanje v drugi del tekmovanja, za kaj več pa bo potrebna sreča: “Nizozemsko bi morali premagati, s Hrvati pa so možnosti povsem izenačene. Če bomo napredovali, bomo v četrtfinalu potrebovali tudi nekaj sreče pri žrebu. Jasno je, da ne morem reči, da bomo osvojili odličje. Nanj lahko računajo le evropski prvaki Nemci.”


Najbolj brano